vrijdag 5 augustus 2011

Radda in Chianti (30 juli 2011)

Na een nacht in ons vorstelijk bed waar we ons bijna buiten ontbijttijden versliepen, vertrokken we voor de laatste etappe was maar kort, 250 km van Parma naar Radda in Chianti. Mooie weg door de Appenijnen die we in 2002 ook hebben gereden toen nog in het gezelschap van de kids. Er werd veel gewerkt aan de weg en dat leidde tot grote drukte en aangepaste snelheden. Dat was niet zo erg omdat we toch pas vanaf 3 uur in ons huis terecht konden. Onderweg nog een stop gemaakt voor de broodnodige koffie en een lekkere cornetto (croissantje met vulling). Veel Nederlanders op de weg naar Toscane en verder.
DSCN4724
Ondanks dat we de exacte breedte- en lengtegraden in onze TomTom hadden ingevoerd, kwamen we in eerste instantie niet op de juiste plek terecht. De routebeschrijving van Happy Home bood soelaas en zo bereikten we een onverharde weg. Volgens de routebeschrijving was die ongeveer 1.7 km lang. Het bleek een hele onderneming om die met kiezels bestrooide weg, waar soms de rotsbodem door het onverharde heenstak, te berijden. Tot overmaat van ramp kwamen er ook nog twee tegenliggers op een weg die daar eigenlijk niet voor gemaakt is. Dus aan de rand naast een afgrondje stil staan en wachten tot de tegenliggers voorbijgingen. Daarna met de hellingproef verder wat leidde tot veel opspattende kiezels tegen de onderkant van de auto. Sturen en zo optrekken is geen goede combinatie. Uiteindelijk kwamen we goed boven aan en konden we ons huis betrekken. Het staat in een groepje huizen waarvan er twee verhuurd worden aan vakantiegangers. In de andere huizen wonen Italianen die hun gewone leven leven. Het huisje ligt prachtig met uitzicht over het dal. De zon is bijna de hele dag aanwezig zodat de zonaanbidders volop aan hun trekken kunnen komen. Er zijn ook veel insecten, maar dat hoort er bij in deze contreien, trouwens in Nederland ook als het warmer is.
DSCN4721
Eerst de afdaling weer gedaan om inkopen te doen voor het weekend, daarna opnieuw de helling op, maar dat valt de tweede keer mee omdat je weet wat je kunt verwachten. En zo is het dan zaterdagmiddag 5 uur en hebben we de spullen uitgepakt, de koelkast ingeladen en zitten we in de zon bij te komen. Dat komt helemaal goed hier!

Foto's van Radda in Chianti op mijn Flickr-account:


Created with flickr slideshow.

2 opmerkingen:

Ingmario zei

Ikke ben jaloers... Veel plezier samen.

Luud de Brouwer zei

@Ingmar
Je was er net geweest! Inmiddels zijn wij ook weer thuis aangekomen in ede druilregen...