donderdag 4 augustus 2011

Parma (29 juli 2011)

De reis van Dijon naar Parma verliep minder voorspoedig van de tocht naar Dijon. Dat kwam vooral door de passage van de tunnel door de Mont Blanc. Daar was een wachttijd van anderhalf uur die voor een deel plaatsvond op hellingen met ongeduldige chauffeurs links en rechts. Spannende rit die uiteindelijk natuurlijk meeviel. Voor het overige verliep het heel soepel met alleen wat drukte rondom Milaan. Dat was te verwachten.

Door dat oponthoud kwamen we pas laat in Parma aan, rond half 7. We hadden een prachtig 4-sterren hotel Starhotel Parma, dat er luxueus uitzag en een rijke 19de eeuwse uitstraling had. De kamer was ruim een luxe en het bed met recht king-size.
Afbeelding 135
Na inspectie van onze vertrekken gingen we de stad in. In Parma scheen de zon volop en het was er lekker warm. Tijd om de lange broek, sokken en schoenen in te wisselen voor slippers en een korte broek. Dat was een briljant plan, hoewel de slippers al snel voor problemen zorgden: ik was ze niet meer gewend. Pijn. Zeer. Moeilijk lopen. Maar we gingen vrolijk door en hebben nog behoorlijk wat van de stad kunnen zien. Het leek ons een prachtige stad, sfeervol en rijk. Helaas konden we nergens meer naar binnen, dus hebben we het bij gevels moeten laten., Het was er ook heel rustig op straat.
Afbeelding 118
Het was de laatste dag van werkend Italië, de vakantie stond voor de deur, misschien had dat ermee te maken. We hebben heerlijk gegeten op het plein dat de naam van Garibaldi droeg. Daar was het wel gezellig druk en de terrassen zaten behoorlijk vol. Ons voorgerecht was meteen het hoogtepunt: Parmaham en Parmezaanse kaas. Wat smaakte dat goed! De ham smolt zowat op de tong en de Parmezaanse kaas... tja. Wat valt daar nog over te zeggen. Het was heerlijk toeven daar. De wandeling terug naar het hotel voerde oins door een park, en het was al donker. Dat was overigens geen probleem. We weg vinden richting hotel was iets lastiger met nauwelijks Engels sprekende Parmezanen, maar uiteindelijk liep een mevrouw met ons mee om de juiste gang te wijzen.

Jammer dat het verblijf zo kort duurde.

Foto's van Parma o pmijn Flickr account:


Created with flickr slideshow.

2 opmerkingen:

Jojanneke zei

Neem je een kilootje van beide mee? Mjammie......

Luud de Brouwer zei

@Jojanneke
Die ham was echt onnavolgbaar zo lekker. In Nederland moet je dan hard kauwen, daar kun je het vlees gewoon laten smelten. En de smaak is net zo sterk en lekker.
Ik had best een kilootje of wat mee willen nemen.
Maar een keer teruggaan is veel slimmer! Bovendien smaakt het daar toch net effe lekkerder :)