De Buitenvrouw - Joost Zwagerman

maandag 6 september 2010

Boek twee van de e-reader, die stond er nog op en het leek L. wel een leuk boek voor mij. Voor zover ze zich kon herinneren. Nou, mij viel het niet mee. 
Hoofdpersoon Theo, leraar Nederlands, gaat vreemd met de gymlerares Iris, van Surinaamse afkomst. Het hele verhaal stond wat mij betreft bol van obligate stukken tekst over de sexuele beleving, discriminatie, het leraarschap op een middelbare school de benepenheid van een nieuwbouwwijk in West-Friesland en een heleboel burgerlijkheid. Van alles kwam ter sprake en het leidde allemaal tot niets. Je denkt steeds, al deze verhalen zullen uiteindelijk wel in iets groots en authentieks sublimeren. Niks ervan.

Ik heb nu twee boeken gelezen op vakantie. Dat is alles wat ik er van kan zeggen.

4 reacties:

Astrid zei

Joost Zwagerman is niet bepaald een van mijn favoeriete schrijvers dus ik heb geen enkele behoefte om het boek te gaan lezen...

Wat ik wel interesant vind: hoe leest zo'n e-reader nu? Zojuist heb ik even op bol.com gekeken naar readers, maar er zijn er zo veel. Hoe hebben jullie de e-reader gekozen?

Luud zei

@Astrid
Ik ben geen echte gadget liefhebber, maar Lian wel. Voor haar reis naar China met Ben liepen ze tegen het probleem aan dat er veel boeken mee moesten, maar het gewicht dat in het vliegtuig was toegestaan lag laag.
Een e-reader bood uitkomst, weinig gewicht, veel boeken, handzaam. Het leest heel prettig, vooral als je ligt. Een beetje boek is dan meteen onhandig, maar een e-reader is licht en, ook handig, de lettertypes zijn instelbaar in grootte. Komt goed uit als je moe wordt en kleine letters onduidelijk gaan worden. Tandje bijschakelen.

Het lezen viel me dus alles mee, prettiger dan een boek. Vooral liggend. En erg handzaam, licht makkelijk mee te nemen, overal naar toe.
Hoe Lian gekozen heeft, dat weet ik niet meer. Ze heeft wat online gekeken en uiteindelijk de Sony E-reader gekozen.
O ja, ook handig: er kunnen ook gewoon pdf en tekstbestanden op, heel praktisch als je voor je werk documenten moet lezen of moet studeren.
Deze dus!

Mirjam zei

De buitenvrouw staat bij mij half gelezen in de kast... meestal is het oordeel dan "niet boeiend genoeg" geweest.. 'k kan me er ook weinig meer van herinneren. Dat e-book lezen is inderdaad een succes aan het worden. Deze vakantie ook veel lovende woorden erover gehoord: het gemak en prettig lezen. Och, het meeslepen van een boekenkist heeft toch ook nog wel enige charme. En vliegen moet sowieso tot een minimum beperkt worden ;-) groet aan L

Luud zei

@Mirjam
Een e-reader is erg handig onderweg vanwege het gemak, licht en klein. Veel boeken/teksten bij de hand en ookmuziek als je wilt. Kortom van alel martken thuis.
Voor thuis ind e tuin is een gewoon papieren boek ook heel prettig :)
En dat staat leuker in de kast...

 
links, tags en widgets - Templates para novo blogger