donderdag 19 juli 2012

Op vakantie in Frankrijk

Op vrijdag 13 juli gingen we op pad in de nieuwe auto van L. een Citroën DS 4. we reden naar Frankrijk dus we veronderstelden dat we onderweg wel enkele exemplaren zouden tegenkomen. Niets van dat alles! Nul. Zero. Pas voor de deur van het notel zagen we een exemplaar :)
CIMG6400
Het was een beetje trieste dag met veel grijs en regen. We hoopten natuurlijk dat na 640 kilometers de overblijfplaats Besançon soelaas zou bieden en ons een warm welkom zou bieden. Helaas pakte dat anders uit. Ons hotel was prima voor een nachtje slapen, maar het regende toen we eenmaal waren ingecheckt. En dat heeft het de hele avond gedaan.

Een kort bezoek aan het Musee de Temps was wel leuk. We hadden maar ongeveer 30 minuten tijd maar L. had gezien dat ze een slinger van Foucault hadden geïnstalleerd. Die hebben we uitgebreid staan bekijken. Met die slinger had eeuwen eerder Galileo al bewezen dat de aarde om haar as draaide. En daarmee schudde hij aan de fundamenten van het toenmalige godsdenken dat er vanuit ging dat, omdat Jezus op aarde was geboren, de aarde vanzelfsprekend het middelpunt van het heelal was en alles om de aarde heendraaide. De aarde stond stil. Niet dus.

De slinger die in de toren van het museum hangt was 13 meter lang en een grote koperkleurige bal slingert daar heen en weer en verandert door het draaien van de aarde heel langzaam de slingerrichting. Zoveel tijden hadden we niet, dus dat moesten we maar geloven. Toch iets bijzonders gezien in het Museum van de tijd en de stad van klokkenmakers. Er stond in dat museum ook een fraaie oude archiefkist. Je komt ze ook overal tegen.
CIMG6405
Daarna de regen in om een restaurant te zoeken. Aangezien het net 6 uur is, kun je nergens terecht behalve bij de vette hap. Ondanks mijn aanvankelijk zwakte hebben we toch op een open keuken gewacht op aandringen van L. Een heerlijke biefstuk met frites en salade gegeten. Daarna terug naar het hotel en lezen en typen. De eerste dag zit er bijna op. Ik hoop wel op zon morgen,. Ik wil in de korte broek probleemloos buiten gaan zitten en boeken lezen. Veel boeken. Duimen dus.

Geen opmerkingen: