maandag 31 mei 2010

Op bedevaart in mei - editie 2010

Na 3 zonnige bedevaarten was het dit keer een heel andere dag. In alle opzichten.

De weersvooruitzichten waren niet best, buien en bewolkt. Dat bracht enige onzekerheid in de wandelploeg. We gingen marchanderen over de begintijd. Startten we de andere keren vroeg in de ochtend, nu vertrokken we pas om 9 uur. Dat betekent meteen dat er meer verkeer op de weg is. Hinderlijk op sommige wegen.

De wandeling zelf ging van een leien dakje. Af en toe was er wat miezerregen, soms regende het wat harder maar over het algemeen was het droog. Soms brak er zelfs een bleek zonnetje door!

We liepen in een straf tempo en we liepen de ca. 18 km in ongeveer 3,5 uur. Na aankomst in Den Bosch aan de koffie met de echte Bossche Bol bij Silva Ducis.

We zaten binnen omdat het terras vanwege het weer niet de ideale plek was. Dat was anders. We waren er natuurlijk een stuk later, dus moesten we ook eerder weg. Wel een bezoek aan de St. Jan waar ik de foto van het Mariabeeld heb gemaakt. Het was erg rustig, dus ik had er alle ruimte en gelegenheid voor.

Normaal gesproken namen we dan de bus terug naar Oisterwijk om op het terras van café Koosje nog wat na te kaarten en vooral te tafelen. Daarna pas vertrokken we richting Udenhout om de dag af te sluiten.
Nu pakten we de trein naar Tilburg. Kinderen met rijbewijzen maakten de tocht naar Oisterwijk niet aantrekkelijk, aangezien we dan te voet weer naar Udenhout hadden moeten lopen. Na aankomst in Tilburg besloten we eerst, in de geest van de traditie, wat te drinken en een klein hapje te nuttigen, dit keer bij Hotel Central. Daarna met de bus terug naar Udenhout.

De 4de tocht verliep ondanks al deze wijzigingen als een zonnetje en we waren het er over eens dat we veel sneller hadden gelopen dan de vorige jaren en bovendien veel minder last hadden van pijntjes dan anders. De boetedoening was een stuk minder, maar het weer compenseerde dat weer een beetje.

In 2011 gaan we ons eerste lustrum volmaken. We hebben er nu al weer zin in :)

2 opmerkingen:

Astrid zei

Heerlijk, die Bossche Bollen van de Groot!

ik vind het idee van een bedevaart leuk. Heb je de tocht ook met een bepaalde intentie gelopen?

Lag het Labyrinth nog op de parade?

Luud de Brouwer zei

@Astrid
Ik heb het labyrinth niet gezien en ook niet gezocht omdat het een drukte van belang was op de Parade vanwege de Vestingloop.
En na een Bossche bol ben ik dik tevreden :)