dinsdag 4 mei 2010

De eerste rijles van Anneke - 18!

Op haar 18de verjaardag had Anneke haar eerste rijles. Zij was wat sneller met regelen dan haar broer Ben die bijna vier maanden na zijn 18de verjaardag met lessen begon. Ben rijdt inmiddels anderhalf jaar en geniet er van.

Leuk om deze dag mee te maken met haar. Zenuwachtig over haar eerste rijles. Opzien tegen het meteen achter het stuur plaatsnemen en met een auto moeten rijden. Ze hoopt op droogoefenen. Maar daar is geen sprake van.

De rijinstructeur Henry, die ook Ben het autorijden heeft bijgebracht, ziet de spanning op haar gezicht. Maar hij heeft natuurlijk vaker met dat bijltje gekapt. Dus monstert hij haar even, vertelt nog dat hij Ben onlangs zag rijden in zijn oranje monster, en geeft Anneke de sleutels van de lesauto. Tja, er is geen ontkomen meer aan. Ze moet de auto in, de gordel om, de auto starten en gaan rijden!

Even een korte instructie in de auto en gassen baas! Heel voorzichtig draait ze de straat in en gaat op weg voor haar eerste kennismaking met het verkeer in Udenhout.

Van Ben zijn eerste rijles heb ik wel bewegend beeld, maar dat is slecht van kwaliteit, dus dat laat ik mooi op mijn computer staan. Anneke's eerste les is wel in beeld gebracht, dus daar kan iedereen naar kijken!Er is nog wel een ander filmpje van Ben in actie als taxichauffeur voor zijn zus. Hij heeft ze al menigmaal weggebracht en vooral ook midden in de nacht ergens opgehaald.

2 opmerkingen:

Petra1010 zei

Leuk om te lezen! Roept ook meteen allemaal herinneringen op aan mn eigen eerste rijles: net als Anneke vond ik meteen achter het stuur gaan zitten doodeng. Ik woonde ook in een van de drukste straten van Haarlem, dat hielp ook niet echt. :)

Luud de Brouwer zei

@Petra
Ik probeer op zo'n dag ook terug te denken aan mijn eerste rijles, maar ik was al op leeftijd toen ik begon en blijkbaar was de impact een stuk minder. Ik herinner me er weinig van.
In een stad beginnen met lessen is weer hele andere koffie, dat ben ik met je eens! Wij wonen in een hele rustige buurt, dus kan ze het op haar gemakt leren.