donderdag 13 mei 2010

MEanderthal - prehistorie op je mobiel

Tja...
MEanderthal, een Android en iPhone app die er toe doet! Nah. Dat niet.
Maar het past wel in het rijtje van mijn interesses. Een app die er zeker niet toe doet. :)

Ik las het op het weblog van John Hawks en het is een app van het Smithsonian Institute die aansluit bij een (volgens mij) prachtige tentoonstelling en bijbehorende website die ze eerder lanceerden.

Het ontwikkelen van deze app past in de visie van het Smithsonian die geconstateerd hebben dat iedereen hun concurrent. Dus gaan ze de concurrentie te lijf gaan door mee te doen op zoveel mogelijk manieren. Michael Edson sprak daarover op U Game U Learn editie 2010.

Een leuke gimmick die mooi aansluit bij de laatste wetenschappelijke bevindingen die onomstotelijk aantonen dat wij in ons huidige DNA zo'n 4% Neanderthaler DNA hebben. Wikipedia heeft dit al opgepikt! Dat roept de vraag op welke eigenschappen van de Neanderthaler de evolutie de moeite waard vond om te bewaren voor de latere generaties.
En zo puzzelen we vrolijk verder in de stamboom der menschheid!

Dit puzzelstukje hoort er niet bij hoor, dit is gewoon grappig om te doen en vooral ook anderen een passend uiterlijk te geven. De app is zowel voor de iPhone als voor de Android beschikbaar. Het stond al meteen in de market op de Android. Met de komende vrije dagen voor de boeg een mooi moment om weer eens te spelen!

4 opmerkingen:

Christian zei

En zo makkelijk kom je dan aan een nieuwe avatar! ;-)

Luud de Brouwer zei

@Christian
Daar heb ik wel serieus aan gedacht! Maar toch nog even niet gedaan ;) Mijn Sint Ludovicus voldoet eigenlijk heel goed.

Christian zei

@Luud: Da's zeker. Alleen zie ik je eigen hoofd in verschillende varianten ook nog links en rechts verschijnen - is dat bewust, om niet overal die heilige te gebruiken?

Luud de Brouwer zei

@Christian
Dat heet schizofrenie. In Social Media is het eigenlijk bon ton om je eigen gezicht te gebruiken toch? En je eigen naam ook. Ik schipper daar mee op een onbehoorlijke wijze.
Er komt een moment dat ik alles op een hoop gooi, nieuwe keuzes maak en alles standaardiseer.
Geen idee wanneer...