maandag 17 mei 2010

Staartmezen in de tuin (2) #lente

Eergisteren zag ik dan eindelijk dat al het werk van het staartmezenkoppel in onze clematis vruchten afgeworpen heeft. Letterlijk. Twee hongerige oranje bekjes sperren zich open als ik het nestje bekijk. Nou nog een foto daarvan maken.

Dat is weer een stuk lastiger! Maar uiteindelijk dan toch gelukt. Het onrustige gepiep van de ouders die in de notenbooom met hun bekken vol eten af en aan vliegen laat ik maar even voor wat het is. Het is tenslotte voor een goed doel: een blogpost. ;)

Nu ik het gezien heb en de foto heb gemaakt en ze op film heb gezet, kan ik ze verder ook met rust laten.

Of het nou lekker warm is in mei, of herfstachtig zoals de afgelopen weken, deze vogels maakt het niet uit: in mei leggen ze gewoon hun eieren! Bovendien schijnen het vreselijk optimistische dieren te zijn.

Zie ook de vorige blogpost over dit fraaie koppeltje staartmezen.

Tot slot nog wat bewegende beelden. De techniek staat tenslotte voor niets.

6 opmerkingen:

Mirjam Heijs zei

wat een lieve foto!!!

Luud de Brouwer zei

@Mirjam
Ja he! :)

Christian zei

Je kunt ook zeggen: die Luud gaat op een echte paparazi lijken! Ik betwijfel of een foto/film voor een blogpost ten koste moet gaan van het ouderlijke werk van de staartmees... ;-) (Maar de beelden zijn knap gemaakt, dat dan weer wel.)

Luud de Brouwer zei

@Christian
Oeps... laat de blogpost van vandaag dan maar aan je voorbij gaan...

Christian zei

@Luud: Pfff... Je líjkt niet alleen op een echte paparazi... Je bént er eentje!

Die zeggen ook altijd dat ze maar één foto nodig hebben en dan de celebs met rust zullen laten, om vervolgens doodleuk de volgende dag alweer in de bosjes te liggen! ;-)

Luud de Brouwer zei

@Christian
En het buitenbeentje is overleden...