woensdag 7 maart 2012

Bijzondere wending

Vandaag was ik op bezoek in Geertruidenberg. Dat was bij een uitstapje met de projectgroep en deelnemers aan de pilot van het charterbankproject. De pilot behelsde het scannen en transcriberen van charters van Geertruidenberg en Raamsdonk. Vandaar de keuze.

Opmerkelijke observatie als je op de markt staat. Aan de ene kant het vertrouwde beeld van een kerk met kerktoren omringd door gebouwen op leeftijd.
CIMG6255
Als je dan 180 graden omdraait kijk je tegen de gigantische koeltoren aan van de Amercentrale. Mooi geval van horizonvervuiling en een omgekeerd anachronisme als je er even bij stilstaat.
CIMG6253
En zo valt je oog af en toe bijzondere situaties. Waarvan blogpost.

7 opmerkingen:

Mirjam Heijs zei

mooie waarneming Luud: modern times enzo

Luud de Brouwer zei

@Mirjam
Het is een wonderlijk gezicht als je daar staat en die enorme tegenstelling ziet.

Petra1010 zei

Je post doet me denken aan onze vakanties in Frankrijk, waar vaak op de meest pittoreske plekjes ook van dit soort koeltorens uit het niets opdoemen. Grappig (en een beetje triest) dat dat in Nederland ook het geval is. Het is niet dat ik tegen de moderne tijd ben hoor: van die rijen met windmolens in het (polder) landschap vind ik namelijk vaak wel decoratief. :)

Luud de Brouwer zei

@Petra1010
Heel bizar. Inderdaad kom je dit in andere landen ook tegen. Dit was toch heel verrassend omdat die koeltoren zo ontzettend dominant in beeld staat. De foto doet het nog geen recht, als je er gaat kijken schrik je er bijna van. Het heeft ook iets onheilspellends...

Christian zei

Ik bedacht me ooit dat je, bij wijze van protestactie, dergelijke foto's zou moeten vermaken tot ansichtkaarten. Soort "Groeten uit Geertruidenberg", maar dan met een koeltoren achter het historische straatje, in plaats van een kerktoren.

Luud de Brouwer zei

@Christian
Zoals je het beschrijft heb ik dat al wel eens gezien vroeger in mijn actieperiode. Maar het blijft een goed idee. Maken!

Christian zei

@Luud: Pfff, ik zal ook eens een keer een origineel idee bedenken hoor... ;-)