woensdag 4 mei 2011

One line a day - idee voor een webapp?

Sinds een paar weken neem ik deel aan de Daily Mugshot. (Bijna) Elke dag een foto van jezelf (of iets of iemand anders) maken en online plaatsen.

Vandaag kwamen L. en B. terug van een paar dagen New York. Vanmorgen vertrok ik in alle vroegte  samen met jarige dochter A. voor een helse rit naar Brussels Airport via overvolle wegen. Na dik 2 uur waren we dan eindelijk ter plaatse.
De reizigers waren het vliegveld inmiddels al beu dus we vertrokken snel weer terug naar Nederland. Overigens is Brussel Airport absoluut geen visitekaartje voor België, Brussel en Europa. De Europese hoofdstad heeft een vliegveld met de uitstraling van verscheurd land. Jammer.

Bij thuiskomst kwamen er kadootjes tevoorschijn. Ik kreeg van L. een boekje, mooi turqouise met opzichtig goud op snee, getiteld: One line a day. A five-year memory book. Ze was geïnspireerd geraakt door mijn daily mugshot en dacht dat ik wel 5 jaar lang elke dag een regel aan het boekje zou willen toevertrouwen. Ik ben heel benieuwd of ik daar in ga slagen!

Daily Mugshot herinnert me dagelijks aan het feit dat ik een nieuwe foto moet maken/uploaden. Goed, het is wel een heel leuk idee en ik ga het in ieder geval proberen.
Dat bracht me ook op de gedachte dat zoiets net zo makkelijk een webservice zou kunnen zijn zoals de Daily Mugshot. Of bestaat zoiets al?

De eerste regel staat er in!

Voor een kijkje in het boek kun je terecht op de website van Amazon.

4 opmerkingen:

Petra1010 zei

Iets anders misschien- maar ook leuk is Momento voor op je smartphone. Daarmee kun je desgewenst je updates van sociale netwerken (twitter, Fb, 4sq) per dag verzamelen en aanvullen met notities. Is ook erg leuk. :)

Luud de Brouwer zei

@Petra1010
Momento ken ik niet en mijn Android Markte geeft niet thuis als ik daar zoek. Maar ik wil het wel een keertje zien. Lijkt me een interessante optie :)

Christian zei

Jezelf de druk opleggen om iedere dag te moeten schrijven... en als je dan schrijft, mag het slechts één regeltje zijn?! Niks voor mij: druk én bondigheid gecombineerd. ;-)

Hoe gaat het er nu mee?

Luud de Brouwer zei

@Christian
Het is inderdaad nogal wat. Van de andere kant vertelde mijn leraar Duits altijd: In der Beschränkung zeigt sich der Meister.
Ik probeer het gewoon en ik heb het nu al 3 dagen volgehouden!