woensdag 30 juni 2010

Op stap met de directie - Scherpenheuvel, Haacht en Diest

Als "man van" kun je soms profiteren van uitstapjes. Afgelopen weekend was er zo eentje. Op uitnodiging van Fons Plevoets gingen we met 8 personen een weekend naar België, het land waar hij al weer vele jaren woont.

Het was de bedoeling dat we wat culturele hoogtepunten zouden gaan bekijken, maar het warme weer en de daarmee gepaard gaande loomheid gooide roet in het eten. Desalniettemin heb ik een aantal plaatsen bezocht waar ik nog nooit was geweest.

We begonnen bij het hotel Hoevebeemden in Testelt, vlakbij Scherpenheuvel en Averbode. Daar zouden we de nacht van zaterdag op zondag doorbrengen. De Nederlandse gasten dan. Het was een villa, die gevuld bleek met allerlei meubels en objecten die het programma Tussen Kunst & Kitsch moeiteloos zouden kunnen vullen. Het was een hele mooie plek, een mooi hotel en de overnachting verliep probleemloos.

Na het inchecken vertrokken we naar Haacht waar we in de tuin van Fons en zijn vrouw een lunch nuttigden. Heerliik Belgisch snoepgoed stond er op tafel. De temperatuur was perfect en de tuin bood genoeg schaduw om ongestoord te blijven zitten. Op weg naar Haacht, en op de weg terug naar Diest, kwamen we langs de kilometerslange hekken die de komst van het popfestival Rock-Werchter van 1-4 juli aankondigden. Een gigantisch complex waar in vier dagen zo'n 300.000 bezoekers genieten van muziek. Indrukwekkend om te zien hoe veel voorbereidingen dat vergt en wat een enorm festivalterrein nodig is om dat allemaal te accomoderen.

Daarna een bezoek aan Diest. De mooie middeleeuwse stad waar de zoon van Willem van Oranje, Filips Willem, enige tijd gegijzeld is gehouden en waar hij ook is begraven. We hebben maar een klein stukje van Diest gezien rondom het begijnhof. Het was er mooi gerestaureerd. De kerk van het begijnhof was helaas al gesloten toen wij er binnen wilden gaan. De buitenkant was fraai in de zgn. lokale ijzerzandsteen die een mooie roestkleur te zien gaf.Na Diest vertrokken we naar Scherpenheuvel waar we de bedevaartskerk bezochten, die in mijn ogen erg protserig was, kenmerkend voor de contrareformatorische bouwzucht van de katholieken. We hebben er een rondje gelopen en gingen na een consumptie naar het restaurant ´t Fijn Genoegen waar we het diner aten. Heerlijk gegeten, hoewel de ober nogal wat organisatorische problemen had. Het kwam uiteindelijk allemaal goed.

Daarna terug naar het hotel in Testelt waar we nog een afzakkertje dronken op het terras., Het mooie weer liet ons niet met rust. De uilen ook niet trouwens. Een uilenpaar met drie jongen maakten een herrie van jewelste. We vreesden voor de nachtrust maar die liep geen enkel gevaar.

Na een heerlijke nacht was het tijd om te ontbijten. Een prima ontbijt en een heel ontspannen sfeer maakten het een extra lang ontbijt. We vertrokken daarna met z'n vieren naar de abdij van Averbode na het bezoek van een rommelmarkt in Averbode. Prachtige omgeving hoewel de abdij zelf me niet zo kon bekoren. Typische Norbertijnenabdij zou ik bijna zeggen. Mooi poortgebouw en een kerk die in de stijl van Scherpenheuvel was. Niet zo mooi dus. Daarna een heerlijke ijsco gegeten voor de deur van de abdij op een mooie locatie in de schaduw waar diverse ijscokarren hun domicilie hadden gekozen. Het was er gezellig druk, fietsers, ruiters en wandelaars liepen af en aan.

Daarna weer  terug naar Udenhout voor de wedstrijd Duitsland-Engeland. Geslaagd weekend!

Tot slot de slideshow van de foto's die op Flickr staan.Created with flickr slideshow from softsea.

4 opmerkingen:

Christian zei

Dat zijn de betere weekendjes! :-)

Luud de Brouwer zei

@Christian
Dat kun je wel zeggen ja! Heerlijk gewoon.

Isabelle zei

Wij gingen met de misdienaars altijd naar Averbode voor ons jaarlijkse uitstapje. Wat mij daar vooral van bij gebleven is zijn de ijsjes en de speeltuin.

Luud de Brouwer zei

@Isabelle
Ik heb er in ieder geval een heerlijk ijsje op hoewel het citroenijs wel wat scherper (dus zuurder) van smaak had mogen zijn. Maar lekker op een bankje in de schaduw aan een ijsje likken... jammie!
Vrouwelijke misdienaar. Modern!