
Het is een mooi woonkasteel, gebouwd in 1645, en heeft nooit een andere functie vervuld. Het ligt schitterend in de slotgracht. De entree van het restaurant is op de onderste verdieping, je loopt dus onder de hoofdbrug door. We hebben nog even op de vlonders achter gezeten, maar de ondergaande zon maakte het al snel te fris. Dus verhuisden we naar binnen om daar in een torenkamer het diner te nuttigen.

Daarbij had de sommelier een De Spaanse Bodejas Val de Vid, Verdejo, Ruede uit 2007 bedacht.
[Het wijnarrangement heb ik aan me voorbij laten gaan, aangezien ik geheel zonder alcoholische versnaperingen door het leven ga. Ik heb wel een slokje champagne gedronken aan het begin van de avond. En drank in eten, daar doe ik ook niet moeilijk over. Bij het eten kregen we allen een begeleidend watertje van het merk Bru.]
We vervolgenden het diner met een zacht gegaarde zalm met Hollandse asperges, geprakt ei met spekjes en bieslook, lamsoren en schuim van Champagne. Dat ging vergezeld van een Chileense De Martino, Legado, Chardonnay, Limari Valley uit 2006.
Dat ging er in als koek! De eerste asperges van het jaar zitten in mijn maag en ze smaakten voortreffelijk.

Het was allemaal lekker en het lamsvlees was heerlijk zacht en mals.
Ondertussen kregen we ook nog wat warme broodjes die naar believen konden worden besmeerd met echte boter en/of met een heerlijke olijfolie, die met een pipet aangebracht kon worden, en een schepje zout.
Het dessert was een mousse van hazelnoot, yoghurt - mintsorbet, gemarineerde ananas, kattentongen en een anglaise van sinaasappel.
De mousse vond ik niet lekker, het sorbet was voortreffelijk, de anglaise heel sterk van smaak.
De dessertwijn was een Oostenrijkse Tschida, Auslese, Angerhof, Burgenland uit 2007.

Het was weer geweldig. Wat hierboven beschreven staat, is alleen wat er op tafel verscheen. Wat er rond de tafel gebeurde is onbeschrijfelijk, geanimeerde gesprekken over van alles en nog wat en enorm veel lol. Een avond om in te lijsten!
Bij het vertrek was het al middernacht geweest en bood kasteel Heemstede de volgende aanblik. Een mooie herinnering.

5 opmerkingen:
mmm.....dat klinkt allemaal vreselijk lekker! Ik krijg er gewoon trek van en ik heb toch net ontbeten.
Leuk Braber, mooi verhaal.
PD
@Astrid
Het was ook (bijna) allemaal heel erg lekker. Een genoegen om zo een keer te eten
@PD
Tis jouw feestje! :-)
En degge bedankt zèèt, dè witte.
Er wordt veel gezegd over ambiance en eten, maar het gezelschap zou de concurrentie winnen. Fijn om daarvan deel uit te mogen maken.
L
@Lian
Daar sluit ik me van harte bij aan :-)
Een reactie posten