zaterdag 4 april 2009

Anneke danst!

Vanavond was het weer tijd voor de tweejaarlijks dansvoorstelling van de cursisten van de dansafdelingen Berkel-Enschot, Udenhout en Oisterwijk. Plaats van handeling was De Tiliander in Oisterwijk, een mooi kleine theater.

Onze dochter Anneke danst al sinds haar vierde jaar. In het begin was het onze taak om haar weg te brengen en te zorgen dat ze haar danspakje aan kreeg en weer uit kreeg als het afgelopen was. Tussendoor was ze in de goede handen van haar lerares Marie-Louise, nu al zo'n 13 jaar. De kijkles was een jaarlijks terugkerend ritueel waar ik vrij voor nam, maar onze aanwezigheid op die middag wordt al een tijdje niet meer op prijs gesteld. De prijs van de puberteit!

De dansvoorstelling, daar mogen we wel komen kijken! Dat is elke keer weer een genot. Het is geen klungelig gedoe, maar een hele professionele avond waar alles tot in de puntjes verzorgd is. De kleding is toepasselijk en op elkaar afgestemd, op maat en verzorgd, het decor en de belichting maken een belangrijk deel van de sfeer en er is altijd live muziek. Niet elke dans leent zich daar voor, maar vanavond stonden er drie harpen en speelde twee meisjes prachtig dwarsfluit. Laat dat nou een favoriet instrument van me zijn! De combinatie van harp en fluit was mooi, verrassend voor iemand die niet regelmatig klassieke muziek tot zich neemt. Het klonk goed. Deze muzikanten zijn ook nog jong en volop aan het leren.

Het blijft aandoenlijk om blagen van 4, 5 of 6 jaar lachend en geinend over een podium te zien huppelen, op zoek naar de afgesproken plaatsen en af en toe afwezig er achter komen dat ze niet op die plaats staan. Het plezier straalt er vanaf.

Dit jaar zaten we vooraan en kon ik een eigen opname maken. Die kun je hieronder bekijken. Het thema van deze avond was "Lekker Hollands", dat verklaart de molen, de tulpen en de klompen. De dans heet INDUSTRIE/MACHINE op muziek van Junkie XL met het nummer Stratosphere.
Ik mocht dit filmpje online zetten, en deze blogpost schrijven op voorwaarde dat ik niet verraad wie Anneke is in het dansgezelschap... Concessie aan de waarheid en openheid en het delen van informatie. En ze heeft niets om zich voor te schamen, ze danste goed en we hadden het geluk om de tweede voorstelling te bezoeken want blijkbaar ging er in de eerste nogal wat mis.

Dus ik presenteer hier o.a. mijn dochter Anneke, dansend!

2 opmerkingen:

Astrid zei

leuk!!! was dit nu streetdance? Wat is youtube toch een geweldige uitvinding!

Luud de Brouwer zei

Geen streetdance geloof ik... eerder jazzdance? Maar veel verstand heb ik er niet van. Streetdance is toch nog wat "wilder" en kwam wel in het programma voor.