donderdag 9 april 2009

Dynamic architecture

De maart aflevering van de National Geographic bevat op pagina 19 informatie over een prachtig nieuw gebouw dat in Dubai komt. De oliestaat aan de Perzische Golf staat al bekend om spectaculaire bouwprojecten die allen een en al exclusiviteit uitstralen. Wat te denken van de Palmeilanden voor de kust, het ene nog mooier en groter dan het andere. Ik weet, het is decadentie, alleen voor de happy few, maar ik vind het mooi.
Dit nieuwe project behelst de Dynamic Tower. Een wolkenkrabber uit de school van Dynamic Architecture van architect David Fischer.

Wat maakt het gebouw zo spectaculair?
Eigenlijk twee dingen: de etages (één appartement per etage) kunnen roteren naar believen. Als bewoner kies je voor de positie waarin je de etage wilt hebben. Dat betekent niet meer dat je een kamer kiest voor het uitzicht, maar vanuit elke kamer het uitzicht kunt krijgen dat je zelf kiest.
Tweede wonder: tussen de etages zitten turbines die voor de energie zorgen om dat alles mogelijk te maken. Het klinkt te fantastisch om waar te zijn, maar ze gaan het toch echt bouwen.
Oh ja, en je kunt ook je auto bij/in het appartement parkeren. Altijd handig om je Ferrari bij de hand te hebben. Zie de onderstaande plattegrond van zo'n woning.


Ik houd me aanbevolen om, op uitnodiging uiteraard, een weekje of wat in zo'n appartement door te brengen.

Een illustratief filmpje op die website.

1 opmerking:

Astrid zei

wauw, wat ontzettend mooi!!!!!