woensdag 7 januari 2009

Jethro Tull als dansmuziek?

Soms zie je dingen op Youtube en dan gaan de haartjes overeind staan.
De Netvibes widget waarmee je op youtube films kunt zoeken op basis van woorden, staat bij mij al van meet af aan op Jethro Tull. Levert regelmatig leuk nieuw beeldmateriaal op, of zelfgeknutselde video's van recentere nummers. Leuk als verstrooing.

Vandaag kwam ik zo de onderstaande twee video's tegen van een vrouw, genaamd KarenEng, die het blijkbaar leuk vind om op muziek te dansen, semi-erotisch, en dat op Youtube te plaatsen. Haar profiel wordt goed bezocht (DUH) en ze stikt van de "vrienden". Ik heb me ook geabonneerd en een favoriet gekozen. Je bent lid van een community of niet. :-)
Dat je, als je wilt dansen, nummers van Jethro Tull kiest vind ik heel bijzonder omdat dat niet bepaald dansbare muziek is vanwege de rare tempi en maten. Maar goed, zij doet het!
Vind ik het mooi? Mwah, het lijkt een aantrekkelijke vrouw (de kwaliteit van het beeldmateriaal laat te wensen over) en ze beweegt goed. Het blijft een merkwaardige mix van dans en muziek dat nog het meest lijkt op digitaal exhibitionisme....

Oordeel zelf.


En nog meer bizar. Ze danst ook op Living in the Past, waar Ian Anderson een tijdlang een geintje over maakte met betrekking tot Cliff Richard.
Hij vertelde dat dit nummer een heuse hit was voor hen in 1970 en dat ze op moesten treden in de studio voor Top of the Pops, waar o.a. ook Cliff Richard aanwezig was. Living in the Past was geen dansnummer omdat het in 5/4 maat is. Je kon er alleen maar op dansen als je twee├źneenhalf been had. Cliff Richard danste er toch op. Ian Anderson eindigde deze inleiding dan met de zin: Now these rumours about Cliff are not true... two and a half legs... :-)

5 opmerkingen:

Astrid zei

:-)
Tja...ieder zijn hobby.....en ze schijnt er zelf enorm veel plezier aan te beleven. ook belangrijk!

Luud de Brouwer zei

Plezier is belangrijk!
Ik vraag me wel af bij dit soort beelden, heeft ze plezier om wat ze zelf doet, of denkt ze aan wat er zich aan de andere kant van het beeldscherm zich afspeelt? Of allebei?

Astrid zei

och....het is interessanter dan breien...lekker bewegen in een bloot en strak jurkje...en misschien is het wel goed voor het gevoel van eigenwaarde...wie weet!

Luud de Brouwer zei

Interessanter dan breien... Dat lijkt me wel. :-)

Anoniem zei

... zou 't iets met de fluit van Ian Anderson te maken hebben...