woensdag 22 januari 2014

Een jaar op Slideshare

Voor het eerst ontving ik feedback van Slideshare over het gebruik van mijn presentaties die ik daar heb staan.
Voor wie het niet weet, op Slideshare kun je bv powerpoint presentaties uploaden en delen met iedereen die er kennis van wil nemen. Het is een sociaal netwerk voor presentaties. Ik ben er al heel wat jaren bij aangesloten en het werkt naar volle tevredenheid. Uploaden is een fluitje van een cent en ze worden bekeken! Nu krijg ik ook wekelijks feedback over het aantal views dat ik daar krijg.

Sinds september 2007 ben ik lid van Slideshare. Toen plaatste ik mijn eerste presentatie daar over Archieven & eCultuur. Die presentatie heb ik samen met Christian van der Ven gehouden op de Reinwardt Academie. Inmiddels staan er 15 presentaties van me online.
Zelf ben ik verder niet actief op Slideshare. Dat wil zeggen ik zoek niet snel naar (relevante) presentaties daar op Slideshare. Anderen doen dat wel want wekelijks bekijken mensen mijn presentaties. Dat blijf ik wonderlijk vinden. Werkt goed, een sociaal netwerk ;) Delen = vermenigvuldigen.

2 opmerkingen:

Christian zei

Ben volgens mij dus ook al sinds 2007 aanwezig op SlideShare, maar kreeg altijd al van dat soort mails, wekelijks zelfs. Tot ik ze maar heb stopgezet, want de mailbox vult zich toch al voldoende snel... Valt me wel op, dat ook de oude slides nog veel bekijks trekken. Alleen de waarde van die cijfers, daar heb ik weinig beeld bij.

Luud de Brouwer zei

@Christian
Dit cijfer zegt helemaal niets over waardering. Dat is ook de reden van mijn verbazing. Eerlijk gezegd geloof ik niet dat meer dan 1% van de kijkers de slides echt bekijkt. Ik maak me daar geen enkele illusie over. Maar delen via bv. Slideshare is altijd nog beter dan op je eigen harde schijf bewaren!
Vandaag komt er nog een post over cijfers. En daarna nog een. Dan weet je dat alvast :).