donderdag 20 oktober 2011

Daily Mugshot - halverwege

Een paar dagen geleden heb ik mijn 183ste mugshot geuploaded. Omdat ik dat een jaar zou volhouden en het jaar gemiddeld 365 dagen heeft ben ik inmiddels over de helft van mijn voornemen.

Het blijft lastig om "origineel" te blijven in je fotografie. Als je foto's van andere mugshotters bekijkt dan zie je ook dat iedereen probeert daar wat op te vinden. NaƤperij is daarbij aan de orde van de dag en terecht natuurlijk! Ik ben nu beland bij de series. Dat is eigenlijk vals spelen, want het is geen foto van elke dag, dus verlies je een deel van de charme van de Daily Mugshot en leg je niet vast hoe je in een jaar tijd veranderd. Dat is de ene kant.
Van de andere kant is het wel aardig om te experimenteren met beweging, mede omdat de viewer van de Daily Mugshot de foto's in hoog tempo laat zien. Dat roept om stopmotionachtige initiatieven. Daar probeer ik de komende maanden verder vertrouwd in te raken. Het leven in een jaar in een filmisch geheel. Dat blijft lastig. De experimenten die nu lopen zijn in ieder geval geslaagd, dus het verdient verdere studie. Nu nog tijd vinden om iets goed uit te denken.
Voorlopig blijf ik volhouden en wil echt de 365 foto's halen.

4 opmerkingen:

Ingmario zei

Die laatste ronddraaiende foto met "Napoleon-uitdrukking" zijn fascinerend!

Luud de Brouwer zei

@Ingmar
Dank je!
Die komen er nog een stuk of 15 achteraan. En dan proberen variaties te verzinnen :)

Christian zei

Vind het nog steeds erg knap dat je het op dagelijkse basis volhoudt - het gaat wat sneller dan dagelijks bloggen, maar toch. ;-)

Zelf heb ik al moeite om eens per drie dagen een woordje te leggen in Wordfeud, dus qua discipline overtref je me behoorlijk!

En ondanks dat het een beetje valsspelen is, zijn die serietjes toch wel erg leuk. Misschien grappig om er een boek bij open te slaan of zo?

Luud de Brouwer zei

@Christian
Er volgens denk ik, alleen nog maar serietjes. Dat is zo makkelijk. Je hoeft maar een keer na te denken en je bent voor weken onder de pannen!