woensdag 5 oktober 2011

Op de televisie

Eindelijk heb ik software (en een klein stukje hardware) waarmee ik video's kan digitaliseren. Dat is mooi, want er liggen wat banden die het waard zijn om digitaal voort te leven. Daar is dit er eentje van. Een spotje uit 2000 waarin L. en ik onze website over taal en geld mogen promoten. Ik heb er al eerder over geblogd, dus dat hoef ik allemaal niet te herhalen. Een link volstaat.

Prachtig om terug te zien hoe we er toen uitzagen, nog zo jong en dun en met kleren die nu echt niet meer kunnen. Dat is tegelijkertijd de charme van dergelijke beelden. Zo heb je stiekum allemaal stukjes verleden liggen die ook digitaal zichtbaar blijven.
De kwaliteit van de video was nog best goed. Dat is niet gek omdat het professioneel gemaakt is en wij als geïnterviewden natuurlijk netjes een exemplaar van de uitzending kregen. Van de hele serie zelfs. Dat is een beetje te veel van het goed. Hoewel het interessant is om te zien welke websites toen in de aandacht stonden en werden gebracht.

De begintijd van het internet. Curieus. Leuk dat wij ook ons verhaal mochten doen!

6 opmerkingen:

Ingmario zei

Geweldig!
Overigens, even eigenwijs doen hoor, die interviewer zegt dat hij het zonde vindt dat de uitdrukking "Op de markt is je gulden een daalder waard" straks niets meer betekent. Het typische is dat die uitdrukking eigenlijk al heel lang niets betekende. De "daalder" - die 1,50 waard was, is namelijk niet hetzelfde als de "rijksdaalder" die 2,50 waard was.
Maar dat wisten jullie zeker al...

Christian zei

Mooi, Luud! Trouwens, ik heb ook nog een paar banden die ik wel over zou willen zetten naar iets digitaals... dus als je een keertje tijd over hebt. ;-)

Laatst zag ik wel dat er van die handige converters waren, maar ja, een videorecorder heb ik natuurlijk niet meer.

Van hetzelfde merk heb ik trouwens wel een platenspeler - daarmee heb ik al een paar lp's gedigitaliseerd. Werkt ook prima!

Luud de Brouwer zei

@Ingmar
Ja, dat wisten wij al :) Maar toch bedankt. We kregen ook nog jarenlang allerlei aanvullingen op de website. Was heel leuk, maar meestal waren het geen nieuwe dingen :)

@Christian
Als ik tijd over heb, dan zal ik het je laten weten. Je kunt beter een keer onze videorecorder lenen. Dat werkt waarschijnlijk beter en dan heb je ultieme controle!

Christian zei

@Luud: Ik verkies altijd het gebrek aan controle... ;-) (Maar het lenen van die videorecorder, dat onthoud ik even.)

Luud de Brouwer zei

@Christian
Geen controle? Hoe heb jij ooit je archivarissendiploma gekregen... :)

Christian zei

@Luud: Ach, die nieuwe opleiding is niet meer met die oude te vergelijken joh. ;-)