maandag 23 november 2009

Sneltekenen - portret van Ian Anderson

Youtube is een mère a boire op allerlei gebied. Het scoort hoog op de schaal van onbenulligheden, maar evengoed vind je er pareltjes terug uit vervlogen tijden.

Mijn favoriete band is Jethro Tull. Voor mensen die mij kennen is dat geen verrassing. Ik vond onlangs op Youtube dit filmpje dat laat zien hoe iemand een portret van Ian Anderson (geboren 1947), de voorman van Jethro Tull, met houtskool tekent. Het is een combinatie van de oude Anderson (terwijl hij toen natuurlijk jonger was!) en op het moment van tekenen in 2008, behoorlijk op leeftijd.

De muziek, met dwarsfluit, het handelsmerk van Ian Anderson, is van de tekenaar zelf en een vriend van hem. Het filmpje zit goed in elkaar. Het resultaat is vanzelfsprekend de moeite waard! Het won een prijs.

3 opmerkingen:

Anoniem zei

hoi
ik ben ook en tull fan al 35 jaar ik heb ze al z'n 25 keer zien optreden
heb z'n 750 cd,s 40 tal dvd alle lp,s ,singles posters enz enz
je ziet een tully fan in hart en nieren,alleen de laatste jaren gaat de stem van ian achter uit ,maar weet dit heel goed te camoufleren uniek in z'n soort

Luud de Brouwer zei

@Anoniem
Dan zijn we bijna evenlang fan! Ik zag ze voor het eerst in 1976 in Ahoy.
Ik heb niet zoveel verzameld als jij, maar genoeg om me kostelijk te amuseren. Ondanks de mindere dynamiek on stage is de muziek onnavolgbaar mooi. ;)

Astrid zei

mooi filmpje. Ik vind het erg knap hoe iemand zo'n houtskooltekening maakt die nog lijkt op het origineel ook.