dinsdag 29 september 2009

100 posts in 2009 en 200 in totaal

Dit is mijn 100ste blogpost van 2009. Ik had niet gedacht dat ik het zou gaan halen, maar met name de 23 Archiefdingen hebben me een handje geholpen. Toevalligerwijs had ik in de voorafgaande jaren (van 2005 tot 2008) bij elkaar precies 100 blogposts geschreven waarmee mijn totaal op 200 komt.

Het was niet zo hard werken als ik aanvankelijk dacht. Mijn streven was om in 2009 iedere week te bloggen. Dat gemiddelde haalde ik ook in 2008 al. Inmiddels ben ik zo gewend om mijn gedachten en de dingen die ik lees of meemaak aan mijn weblog tot te vertrouwen dat ik dat aantal heel makkelijk heb gehaald. Het is pas september, nog drie maanden te gaan in 2009.

Een mijlpaal. Voor 2010 heb ik mijn doelen wat lager gesteld, tenminste, die wekelijkse blogpost die wil ik halen. Maar geen recordpoging!

Het aantal vaste volgers die feedburner mij doorgeeft is gestegen van 5 in april tot 61 nu. In juni (start 23 Archiefdingen) is daar een hele sterke stijging geweest tot 62, die terugliep naar zo'n 45 en vandaar weer langzaam is gestegen.

Sinds juni 2008 heb ik een teller aan dit weblog hangen. Die telde tot nu toe 6307 bezoeken. Meer dan 40 bezoekers per dag komen er bijna nooit. Drukste dag was 11 juni 2009 met 122 bezoekers. Die kwamen bijna allemaal uit de USA en keken naar mijn blogpost over een momument in Haarlem. Geen idee waarom. Die pagina is in totaal 702 keer bekeken. Staat daarmee bovenaan.

Maar al die cijfers zijn maar bijzaak. Ik geniet van het bloggen en het geeft me een goed gevoel dat ik van alles hier kwijt kan. Het verplicht me om over dingen na te denken en het helpt om dingen op een rijtje te zetten en te krijgen.

Nog een jaar volhouden en dan kan ik mijn eerste lustrum als blogger gaan vieren.

3 opmerkingen:

Christian zei

Proficiat met deze mijpaal! Dat je die zo makkelijk hebt gehaald en dat je er nog steeds zoveel plezier aan beleefd te bloggen, da's het belangrijkste.

Die cijfers helpen natuurlijk wel enorm, want het is toch fijn om gelezen te worden en als er mensen reacties achterlaten.

Wat ik aan jouw weblog zo leuk vind, is dat je over zulke gevarieerde zaken schrijft. Dat doe ik zelf niet, zoals je weet, maar het heeft wel een meerwaarde hoor! De mens achter de archivaris en zo...

Kortom: ga zo door! :-)

Unknown zei

Ik sluit me helemaal aan bij Christian. Ik lees je bijdragen graag.

Keep the spirit high!

Luud de Brouwer zei

@Christian en Edwin
Dank jullie wel!
Jullie weblogs inspireren mij ook steeds weer. Dat soort van stimulans werkt ook goed :-)