maandag 13 juli 2009

#7 Flickr (2) en mashups

In 2008 heb ik voor de Stichting Adriaen Snoerman Fonds, waar ik secretaris/penningmeester van ben, een mash-up gemaakt met behulp van Google maps. Ik heb op de satellietfoto de oude middeleeuwse hoeven in Udenhout ingetekend, voorzover die bij mij bekend waren op dat moment. Een korte beschrijving van de verschillende hoeven heb ik toegevoegd. Verder ben ik helaas niet gekomen. Het onderzoek loopt nog steeds en er komen steeds meer gegevens boven water.

Deze manier van weergeven is natuurlijk veel beeldender en duidelijker dan een plaatje of een beschrijving alleen. Je ziet het ruimtelijke effect van de indeling van de hoeven veel beter. Het kan vast nog beter en afwisselender, maar ik ga er pas weer naar kijken als ik meer informatie kan toevoegen, b.v. met foto's van de gebouwen.

Het is work in progress. Google maps biedt een fantastische extra mogelijkheid om geschiedenis in beeld te brengen, zoals ook te zien is op Amersfoort op de kaart.

1 opmerking:

Christian zei

Tjonge, ik had die kaart van je nog nooit gezien, maar dat ziet er tof uit hoor! Wat betreft het Snoerman Fonds ben ik blijven steken bij een overwegend groen-beige website. Maar inmiddels is de site sterk verbeterd, zie ik nu.