vrijdag 10 juli 2009

Food Design & Innovation - HAS den Bosch

Onze zoon Ben is al een tijdje zoekende naar een geschikte studie sinds hij in 2007 zijn VWO-diploma behaalde.

Dit jaar kwam de studie Food Design & Innovation in beeld. Een HBO-studie bij de HAS (Hogere Agrarische School) in onze provinciehoofdstad.
Als ouder kom je zo ook nog eens te weten wat een enorme diversiteit aan opleidingen er inmiddels is ontstaan. Geen wonder dat er zoveel kinderen zijn, met hun diploma op zak, die geen idee hebben welke vervolgopleiding ze moeten gaan doen.

Ben is bij een open dag geweest en heeft ook deelgenomen aan een meeloopdag. Beide activiteiten gaven hem een goed beeld van wat de studie inhield en wat er van je verlangd wordt. Voordat je begint is er nog een hindernis te nemen: je moet een praktische opdracht uitvoeren.

Ben moest streetfood bedenken. Hij kwam op de proppen met broodjes met inhoud, cheddar kaas, salami en ham. Hij is enkele weken bezig geweest met proberen, het brood goed krijgen, de ingrediënten in de juiste proporties er in en bakken en proeven. Wij hebben natuurlijk ook geproefd! Smaakte prima die broodjes. Wel wisselende grootte en dat soort dingen.
Hij heeft ook nog nagedacht over de verpakking, want het moest dus wel op straat gegeten kunnen worden.
Vorige week donderdag moest hij op de HAS verschijnen en zijn product "verkopen". Hij had er zelf een goed gevoel aan over gehouden en gisteren ontving hij zijn advies: de commissie was zeer tevreden over zijn optreden en product en hij kon met een positief advies aan de opleiding beginnen.

Altijd leuk om op die manier aan een studie te beginnen. Het is ook daarom goed, omdat je zo al s student een goed idee krijgt wat er van je verlangd wordt de komende vier jaar. Producten bedenken, creativiteit aan de dag legen, en je bedenksel en baksels promoten. Nadenken over de markt, over je verhaal.

Succes Ben en wie weet eten we over een paar jaar één van jouw bedenksels!

3 opmerkingen:

Schoolleiding Theresia zei

Twee jaar geleden hadden we deze keuze nooit kunnen voorspellen. Je kinderen blijven je verrassen en dat maakt het hebben van kinderen zo ontzettend leuk. Volgend jaar twee studenten in huis. Ik verheug me al op de gesprekken (en natuurlijk de probeersels van Ben!).
Succes kids!

Unknown zei

Leuk dat er zo'n lat wordt ingebouwd. Nog leuker dat Ben er ook wat van heeft weten te maken.

Wens 'm een inspirerende opleiding toe!

Luud de Brouwer zei

@Lian
Wij boffen met de probeersels :-)

@Edwin
Dat zal ik hem zeker laten weten! Dank je.