maandag 23 februari 2009

Vakantie met de jongens 1977 - Scharendijke (1)

(Op de foto: Peter rechts, Pieter op de rug, Luud en achter Berry) 1977 - Scharendijke - eerste keer met vijven.
Op de fiets naar Zeeland. 's Morgens heel vroeg reden we door Tilburg op weg naar de Bredaseweg en het Piusplein overstekend kwamen we Pa Touwslager tegen die erg verrast was om ons op dat tijdstip tegen te komen. Pa Touwslager was de vader van Pe(t)er Touwslager (die we de Ketter noemden) die in ons team voetbalde. Pa Touwslager was regelmatig op het voetbalveld te vinden en hij kon misschien wel "leider" genoemd worden. Hoe dan ook, hij sprak ons aan met een term die we sindsdien niet meer vergeten zijn: Hé stelletje naachtuilen (in onvervalst Tilburgs). Hij dacht vast dat we de nacht hadden doorgetrokken... deze keer niet!
De fietsen lagen altijd te slingeren rond de tent. Logisch op een jongerencamping.
De fiets van Joost was van bedenkelijke kwaliteit en hij was bij Steenbergen door zijn as gegaan. Hij had dus een belangrijk deel van de tocht achterop gezeten bij anderen...
We kwamen 's middags aan op een camping in Burgh-Haamstede, zochten een plekkie en trokken het stadje in om chinees te eten. Onze spullen zouden later met de auto worden nagebracht door de vader van Joost. Toen die aankwam en wij de camping opliepen was onze plaats door anderen ingenomen. Dat hadden we niet slim gespeeld!
Op zoek naar een nieuwe camping. Zo kwamen we terecht in Scharendijke. Niet bepaald een droomplaats, maar het was zomer en druk. We waren blij met een stek. Bovendien maak je de gezelligheid voornamelijk zelf! Het strand was gelegen achter een dijk... niet bepaald een aantrekkelijke plek dus trokken we verder weg. We hadden de fietsen toch bij ons!

4 opmerkingen:

Anoniem zei

En waar is de rest?
PD

Petra1010 zei

Scharendijke... dat was de oorspronkelijke ligplaats van ons zeilbootje. We hebben er een seizoen heerlijk gevaren, best een leuk plaatsje!

Unknown zei

Mooi zeg dit. Prachtige foto van al dat langharige tuig :-)

Luud de Brouwer zei

@PD
Beetje geduld! De rest komt een andere keer... Er is nog genoeg te vertellen :-)

@Petra
Dat geloof ik graag, maar de duinen bij Haamstede zagen er toch mooier uit dan de dijk van Scharendijke :-)

@Edwin
Je bent nog vergeten om er "werkschuw" tussen te zetten!
;-)