donderdag 12 februari 2009

Mobieler, mobielst en Apple vindt het wiel opnieuw uit

Twee feeds vandaag die in elkaars verlengde liggen. Als eerst een wearable computer gelezen op Extend Limits. Leuk filmpje erbij met een draagbare computer waarmee je elk oppervlak kunt gebruiken als "beeldscherm". Grappig om te zien. Valt (nog) in de categorie gadgets.

De tweede is nog revolutionairder: een televisie op je oogbol. Gelezen op Molblog. De verdergaande miniaturisatie kent geen grenzen. Doet me altijd weer denken aan de oude grap: de Japanners hebben nu een tv uitgevonden, zo klein, die kun je met het blote oog niet zien. Deze ontwikkeling komt daar akelig dichtbij. Dit zit nog in de kinderschoenenfase, maar vaak zie je onderdelen van dergelijke technologische ideeën terugkomen in nieuwe producten.
Dit valt in de categorie te verwachten gadgets.

Wat ze allebei in ieder geval in zich dragen: het wordt allemaal nog mobieler.

Tot slot nog iets nieuws (van gisteren) van Apple. Ik zie het niet zitten, maar de vormgeving van het apparaat is wederom oogstrelend: Apple heeft het wiel opnieuw uitgevonden.
Een laptop zonder toetsenbord maar met the Wheel! De techniek van I-pod navigatie is verder uitgewerkt en toegepast op een Apple Macbook Wheel.
>> zie het nieuwsbericht.

Ik vind typen al moeilijk genoeg :-)

Geen opmerkingen: