woensdag 4 februari 2009

Leisure Suit Larry

Eergisteren las ik in één van mijn feeds een bericht over Leisure Suit Larry.

Hier ligt het begin van mijn game-geschiedenis. De hele foute Larry was op zoek naar liefde, of liever gezegd sex, in plaatsen waar je dat beter niet kon doen. Het eerste spel speelden Lian en ik op onze XT met monochroom scherm. Kom daar nog eens om!

Het was een trial and error spel waar je met behulp van de juiste vragen moest proberen dingen voor elkaar te krijgen. In dit geval was het doel een vrouw in bed krijgen. En als je dat niet op de juiste manier aanpakte, dan kon je er een gemene ziekte aan over houden en had je het spel verloren. Zoeken naar voorwerpen die van pas zouden kunnen komen in alle gaten en hoeken hoorde er dus bij.

Simpel genot. Dat was het. Het wonder van de computer kwam daar in ieder geval beter tot zijn recht dan in tekstverwerking. Knippen en plakken was handig, maar een spelletje als dit, dat was andere koffie! Wel met een enorme lage resolutie natuurlijk, ook toen we een kleurenmonitor kochten. We hebben de versies 1, 2 en 3 gespeeld en toen was het over.

Inmiddels ben ik een jaar of 17 verder (wanneer hadden we die eerste personal computer eigenlijk?) en denk ik met veel genoegen terug aan die eerste ervaringen. Ik verlang er echter niet naar terug en ik weet ook zeker dat de nieuwe Leisure Suit Larry het niet zal brengen tot installatie op ijn laptop.

Sommige dingen zijn leuk geweest

5 opmerkingen:

Christian zei

Ik ben van de generatie, die de delen 5, 6 en 7 speelde. Inderdaad simpel genot... haha!

Ik las trouwens laatst ergens dat andere jeugdhelden van me (Sam & Max) het inmiddels tot een nieuwe spelcomputer hebben geschopt.

Luud de Brouwer zei

Sam en Max, dat ken ik gans niet.

Ik stapte snel over naar Civilization! Daar heb ik menig productief uur aan besteed. Lian had enorme spijt dat ze me dat spel kado had gedaan! :-) Is allemaal goed gekomen hoor. Maar ik speel nog steeds graag.

Christian zei

Civilization is inderdaad super! De eerste versie heb ik stukgespeeld, tot ik wel tien ruimteschepen naar de maan had gezonden. Verslavend! :-)

Tim de Haan zei

Hahaha, Larry altijd +1.

Nog eentje uit oude doos Doom:

http://www.newgrounds.com/portal/view/470460

Luud de Brouwer zei

@Timmietovenaar
Doom... Shooters, daar ben ik nooit goed in geweest. Daarvoor moet je bij mijn zoon zijn ;-)