maandag 2 februari 2009

Ben en Luud schilderen in 1993

Deze foto dook een tijd geleden op toen ik op zoek was naar iets heel anders.

Deze foto is genomen in oktober 1993. Ik was wekenlang bezig om afschuwelijke grijze betonstenen wit te schilderen in het huis dat vanaf 1 oktober van dat jaar van ons was.
Onze zoon Ben zat al in Udenhout op school en kwam tussen de middag bij mij lunchen: worstenbrood! Daar waren we allebei dol op.
Kinderen en schilderen... probeer ze daar maar eens vanaf te houden! Vrij schilderen op de muren. Dat is de natte droom van ieder kind!
Dus Ben kreeg ook zijn overall aan en mocht gevaarloze klusjes doen. Je ziet aan zijn snoet dat hij er met volle teugen van genoot!
Papa mocht het zware werk doen (en mijn god was ik genezen van schilderen sindsdien!) en Ben kon op zijn gemak in de weg lopen. Ik herinner me dat op een dag hij zijn voet pardoes in een emmer verf plantte. Geheel per ongeluk.
Dat moet je als ouder voor lief nemen.
De herinnering is geweldig, de foto is goud waard!

2 opmerkingen:

Astrid zei

mooie foto!

schilderen lijkt inderdaad leuk.....maar het valt best tegen in het echt!

Luud de Brouwer zei

Die grijze betonstenen zogen de latex op als een hongerige baby. Drie lagen waren nodig om het geheel wit te krijgen. En dit huis was iets groter dan we voorheen hadden, dus het was een giga oppervlakte.

Het is nog steeds een heerlijk huis, maar je krijgt geen boormachine de muur in. Dan moet ik de hulp inroepen van mijn buurman die bij een bouwbedrijf werkt en powertools tot zijn beschikking heeft.