woensdag 8 juni 2011

Curriculum vitae toegevoegd aan weblog

Mijn curriculum vitae stond sinds jaar en dag op mijn oude website (nog gemaakt in de beginjaren van mijn websitebouw) die overigens nog steeds online staat. Afgelopen week heb ik die weer eens wat opgepoetst en toen bleek ook al snel dat er eigenlijk niemand op keek.

Nou is dat niet persé een ramp, maar nu ik toch ook al weer jaren een persoonlijk weblog heb, kan mijn CV net zo goed hier een plaats krijgen. Een tweet van Mariëtte van Selm was de spreekwoordelijke duw in de rug.

De "pagina"-functie van Blogger kwam nu eindelijk eens van pas. Vandaar dat vanaf vandaag mijn CV hier online staat. Dat is een logischer plaats en de kans dat iemand mijn CV nu leest is een stuk groter dan op mijn "oude" website.

Je weet maar nooit waar het goed voor is.

5 opmerkingen:

Christian zei

Handig, Luud! Vooral omdat je nu je cv op twee plekken moet bijhouden. ;-)

Je kunt zo'n pagina in Blogger ook gewoon naar een externe url laten linken... Lijkt me extra handig.

(Trouwens, zoals je de pagina's nu gebruikt - als linkjes in de zijnavigatie - kun je sowieso een externe link maken in een gadget. Daar heb je niet speciaal een 'pagina' voor nodig. Voordeel nu is alleen dat je 'binnen' je weblog blijft.)

Luud de Brouwer zei

@Christian
Het is zeker handig omdat het nu in ieder geval gekoppeld is aan mijn meest actuele website. Die oude site is nog in html en dat vergt veel meer inspanning om bij te houden. Bovendien moet ik daar echt aan denken en dit weblog bekijk ik dagelijks. Dus ben ik bang dat het cv hier het meest up to date is.
En dat van die pagina's, daar ga ik nog eens meer werk van maken. Als ik weer eens wat tijd vind ;)

Christian zei

@Duul58: Zou je dan die oude cv niet gewoon weghalen, als ie waarschijnlijk toch niet up-to-date wordt gehouden? Of is het een soort museumstuk aan het worden (want dan zou je daar misschien melding van kunnen maken, met een link naar de bijgewerkte versie op je weblog).

Het maakt mij niet uit hoor. Ik vond het gewoon grappig dat juist jij informatie dubbel online zet. ;-)

Luud de Brouwer zei

@Christian
Die hele website is een museumstuk!
En ik gun iedereen z'n pleziertje. Jij hebt in ieder geval altijd een troef achter de hand al sik me weer mee laat slepen over één keer opslaan, meer keer gebruiken :)

Christian zei

@Duul58: Ik ga m'n best doen dit te onthouden... maar goed kans dat ik het vergeet, ook al staat het zelfs twee keer online. ;-)