zondag 29 mei 2011

How To Start A Movement

Via e-mail kreeg ik een link naar dit filpmje. Het is al "oud", maar ik kende het nog niet en het is een prachtig voorbeeld van hoe dingen werken. Derek Sivers laat heel aanschouwelijk zien hoe een beweging ontstaat, in dit geval zelfs letterlijk.
Voor mij is zijn boodschap goed om in de oren te knopen. Het is natuurlijk het belangrijkste op het gebied van communitymanagement: je volgers of deelnemers. Hij dicht de grootste betekenis toe aan de eerste volger. Die verdubbelt het aantal deelnemers niet alleen, maar is daarbij degene die de volgende over de streep trekt. En daarna is elke nieuwe volger natuurlijk ook belangrijk!

Een presentatie hoeft niet lang te zijn en meerdere sheets te hebben. Grappig en leerzaam. Aanschouwelijk onderwijs in optima forma.

6 opmerkingen:

Christian zei

Mooi! (En trouwens, jij was de eerste volger op Archief 2.0! Kun je het belang van jezelf nagaan... ;-))

Luud de Brouwer zei

@Christian
Ja, dat realiseerde ik me gaandeweg het filmpje ook :) Gelukkig kwamen er nog ruim 1000 bij!

krekwekdogt zei

volgens mij blijkt uit de film vooral dat de eerste volger zijn voorganger tot leider maakt. Verder wel heel erg Amerikaans allemaal. Sta ik ver buiten de werkelijkheid als ik bij dit soort filmpjes mijn schouders ophaal?

Luud de Brouwer zei

@krekwekdogt
Ik denk niet dat je ver buiten de werkelijkheid staat als je je schouders ophaalt. Daarmee geef je alleen te kennen dat het jou niet aanspreekt.
Ik vind het juist wel een leuke manier om een presentatie te geven over hoe een movement ontstaat, mooi gevisualiseerd, geen presentatie met veel sheets en beelden en woorden. Mij spreekt het duidelijk wel aan.
En leiders zijn nodig, op alle niveau's.

krekwekdogt zei

Tuurlijk zijn leiders nodig. Heb ik ook geen probleem mee. Wat het overige betreft: daarover worden we het niet eens, denk ik. Maar dat moet, anders dan verschillende politieke partijen op dit moment huldigen, kunnen.

krekwekdogt zei

"als opvatting huldigen", had ik willen schrijven. Nu is het een lullig zinnetje geworden.