zondag 15 mei 2011

De jaarlijkse bedevaart naar 's-Hertogenbosch

Deze inspanning ligt alweer een week achter ons, maar dat betekent niet dat het geen feest was! Op moederdag 8 mei aan de wandel naar Onze Lieve Vrouw van Den Bosch behoort inmiddels tot een kleine traditie. De editie 2011 was de 5de op rij. We maken er gewoon een zondag in mei voor vrij. Zo makkelijk is dat.

Deze keer liepen we de pelgrimstocht vanuit Udenhout, via de Groenstraat, Biezenmortelse straat etc naar Vught en vandaar via het Bossche Broek naar de Sint Jan. Het vaste gezelschap was deze keer uitgebreid met een gastloper.
Het is grappig om elke keer weer te zien hoe het aantal bewegingen op de weg met het uur toeneemt. We zijn dit keer om 6 uur vertrokken en tussen Helvoirt en Vught zie je steeds meer mensen op de weg die ook op weg zijn naar Den Bosch met de fiets, de auto of te voet zoals wij. In Vught kom je steeds meer wandelaars tegen en in het Bossche Broek is het dan een stuk drukker, niet alleen met bedevaartgangers overigens.

Opnieuw hadden we dit jaar prachtig weer wardoor de aankomst in Den Bosch aangenaam is. Plaats nemen op het terras, sommigen doen de schoenen even uit, maken een sanitaire stop en dan over tot het andere onderdeel van de traditie: het nuttigen van de Bossche Bol. Een traktatie van formaat. Heerlijk. Een voldaan gevoel maakt zich van je meester. Het zit er op. Het is volbracht. Tenminste... er volgt nog een vast ritueel: een kerske stoken in de Sint Jan voor ons Marie. En dan terug naar Oisterwijk met de bus. Steevast een flinke groep die instapt en onderweg in Haaren en Oisterwijk weer uitstapt.
Aansluitend een lunch in Oisterwijk op een terras aan De Lind in de heerlijke zon van 8 mei. Geweldige dag!
We kunnen er weer een jaar tegen ;)4 opmerkingen:

Anoniem zei

Dus zó eet je unne Bossche Bol! Ik zit altijd met het vorkje te hannesen.

Pieter vd Sanden

Luud de Brouwer zei

@Pieter
Ja, ik dacht, ik laat de wereld eens zien hoe dat hoort. Maar hier krijg je dan ook een vork én mes bij de heerlijke Bol!

Jojanneke zei

En deze eter heeft al jaren ervaring, steeds na de tocht! Ziet er goed uit en mooi ook met die kerkklok op de achtergrond

Luud de Brouwer zei

@Jojanneke
Dat was nog een heel gepuzzel om die kerkklok op de achtergrond te krijgen. Gelukkig is de techniek al veel verder dan ik :)