maandag 8 juni 2009

Kick-off 23 Archiefdingen bij het BHIC #23ad

Nadat afgelopen vrijdag de coaches al waren voorgekookt gingen vandaag de overige 37 deelnemers aan de slag met de 23 Archiefdingen. Het BHIC was gastheer voor de grote groep die werd verwelkomd door de directeur van het BHIC, René Bastiaansen. Er was een passende bonbon gecreëerd voor bij de koffie! (zie foto)

Christian van der Ven hield daarna een kort introductiewoordje en Rob Coers deed vervolgens zijn verhaal voor de deelnemers. Hij lichtte toe waar de 23 (Archief)Dingen vandaan komen en liet zien wat ze inhielden. In een klein uur kregen de aanwezige deelnemers zo een goede indruk van het feest waar ze aan mochten gaan beginnen.

Na de koffiepauze begon het spelen met de 23 Archiefdingen. De start was het aanmaken van een gmail-account en zoals voorspelt gooide Google zelf roet in het eten. Teveel verzoeken om e-mailadressen van één ip-adres, daar houdt Google niet van.
Sommigen kwamen er niet door, maar de grote meerderheid slaagde er wel in en maakte vaak voor het eerst een weblog aan. Dat wordt het communicatiemiddel tijdens de cursus. Spelenderwijs kennis maken met een paar mogelijkheden van het internet in de komende 5 maanden.
De werkeilanden bij het BHIC deden het goed en groepjes bogen zich over de problemen van de ander. En afkijken natuurlijk, ook een belangrijk element van web 2.0 :-).

Een geslaagde kick-off! Iedereen had er zin in en ik ben dan ook benieuwd hoe dat zich de komende weken en maanden gaat ontwikkelen.

En hoe ik mij ga houden als coach. Ook een puntje van aandacht.

3 opmerkingen:

Astrid zei

Het was inderdaad een interessante en gezellige bijeenkomst! Ik heb al wat blogs bekeken en ik ben heel benieuwd hoe het allemaal gaat lopen

Petra1010 zei

Goed te lezen dat het een mooie bijeenkomst was. Veel succes met het coachen en de voortgang! Zonde trouwens van je blog, ik las gisteravond op Twitter al dat de layoutverversing niet helemaal lekker was verlopen... Balen joh!

23 Dingen zei

Dat er zoveel tussen de tafels heen en weer werd gelopen vond ik ook heel erg leuk. Afkijken, "hoe doe de gij da nou?", inspiratie opdoen. Als hiermee de toon voor het vervolg is gezet, dan worden het leuke maanden.

Probeer met z'n allen ook eens te kijken bij de Bossche mensen en de eenpitters uit Waalwijk, Breda en Tilburg. Da's goed voor de collegialiteit!