zondag 7 juni 2009

Reünie Mollerinstituut Geschiedenis / Aardrijkskunde

Gisteren was er weer de reünie van de 7 oud studiegenoten die op het aloude Mollerinstituut Geschiedenis als hoofdvak en Aardrijkskunde als bijvak hebben gestudeerd. Één is daadwerkelijk docent geschiedenis/aardrijkskunde geworden, een ander geeft les op Fontys. De rest heeft andere wegen gekozen waarvan er twee archivaris zijn geworden. Dat is ook opvallend!

Dit was inmiddels de 4de bijeenkomst van deze groep en het blijft bijzonder om te merken dat de gezamenlijke studie, ondanks alle persoonlijke verschillen, toch op een aantal punten een gedeelde kijk op het leven op heeft geleverd.

Gisteren gingen we naar den Bosch. We bezochten de Citadel, waar het BHIC resideert, zijn vervolgens naar het Kruithuis geweest om wat kunst te snuiven, daarna naar de Verkadefabriek om te borrelen, dan nog even de kroeg in om af te sluiten in het restaurant van Van Puffelen.

Deze keer heb ik foto's gemaakt, een filmpje zat er helaas niet in. Het is al moeilijk genoeg om je even los te maken uit de voortdurende stroom zinnige en onzinnige praat die op z'n middag en avond uit het gezelschap op komt borrelen. Het is ook een typisch geval van mannen onder elkaar.

Het blijft heel bijzonder om deze traditie, 2 jaar geleden begonnen in Ammerzoden, te zien groeien en bloeien. We hebben samen veel plezier en dat maakt dat ik er verlangend naar uitzie dat we in 2010 ergens in of rond Helmond elkaar weer eeen dag gaan vermaken. René, bedankt voor de organisatie, Aloys, Dion, Kees, Ton en Theo: Tot volgend jaar!

Telkens komt weer het lied van Guus Meeuwis bovendrijven als ik aan deze dagen terugdenk.

Geen opmerkingen: