zondag 21 juni 2009

Ben ik een Builenpestdeskundige of niet?

Het kan raar lopen in een mensenleven. Zo werk je op een gemeentearchief, doe je onderzoek naar de Pest in Tilburg en publiceert daarover en enige tijd daarna ben je door de Volkskrant gebombardeerd tot builenpestdeskundige.

De krant brengt de leugens in het land.

Van de Volkskrant had ik meer "kwaliteit" verwacht want je kunt heel veel over mij zeggen, maar verstand van de builenpest heb ik in het geheel niet.

Ik was het alweer vergeten, ik heb het krantenknipsel nog ergens liggen (en sinds vandaag ook een screendump). Maar gelukkig wordt de Volkskrant niet gehinderd door voortschrijdend inzicht en hebben ze het artikel ook gewoon op hun website staan! In januari 2009 voor het laatst aangepast... Tja, de journalisten van tegenwoordig doen onvoldoende onderzoek naar hun bronnen en plukken maar gewoon van het internet! Tis wat...

Ik ben benieuwd hoe vaak ik inmiddels al geciteerd ben als builenpestdeskundige :-)

8 opmerkingen:

Christian zei

Tja, da's me nou toch ook wat. Van alle onderwerpen die je ooit hebt aangeraakt en waarover ze je per abuis deskundigheid kunnen toedichten, kiezen ze juist iets als de builenpest uit! ;-)

Trouwens, als ik door je weblog scroll, flikkert m'n beeld. Ik zal het nog eens proberen straks als ik helemaal fris ben opgestart, maar misschien heeft het met je gelikte nieuwe vormgeving te maken?

Luud de Brouwer zei

Je bent in dit land al snel een deskundige blijkbaar :-)
En zo voel ik me absoluut niet.

Chido zei

Klik af en toe eens op deze link voor een update over je deskundigheid.
Nu heb je 3 hits, inclusief jouw artikel waar het allemaal mee begonnen is.

Yvette Hoitink zei

Mijn collega's zeggen wel eens 'archieven gaan over alles' dus is het logisch dat je als archivaris ook deskundig bent in alles, toch?

Luud de Brouwer zei

@Chido
Ik zal het in de gaten houden. Maar het is te belachelijk voor woorden en ik verwacht niet dat anderen dit klakkeloos gaan overnemen.

Luud de Brouwer zei

@Yvette
Dat doet me ernstig denken aan een stadgenoot van me, Jace van de Ven, die op het plaatje naast zijn deur als beroep heeft staan: Pseudoloog. Zijn vrouw Hetty staat daar ook op als: Deskundige.
Briljante vondst, maar aangezien die beroepen blijkbaar al vergeven zijn, blijf ik maar "gewoon" mezelf. ;-)

Jean-Paul Korst zei

Je zou er een bult van krijgen!!

Luud de Brouwer zei

@JeePee
En jeuken dat ie doet...