woensdag 20 mei 2009

The Missing Link of A Missing Link?

Hoewel meerdere blogpost achter elkaar posten niet slim is kan ik het deze keer opnieuw niet laten. Dit keer is het een nieuwsbericht waar ik mijn rss-feeds graag voor afstruin en het wezenloze klikken dat ik er meestal op doe voor lief neem.
Mijn voorliefde voor de tijd waarin het archief zich uitsluitend in steen terug laat lezen is bij de trouwe lezers van dit weblog inmiddels bekend. Gisteren was het weer zover. Opnieuw een Missing Link gevonden! Grappig detail: dit fossiel lag al 20 jaar op de plank, of in dit geval: hing aan de muur.

Een primaat die ca. 45 miljoen jaar oud is en karakteristieken vertoont die duidelijk menselijk zijn. En het leuke is, dit keer geen vondst uit de vlakten van China, Siberiƫ of de Verenigde Staten, maar gewoon om de hoek bij Frankfurt in het fascinerend gebied dat nog zichtbare vulkanische resten heeft. Een missing link uit Europa dus... en dat terwijl de mensachtigen toch uit Afrika afkomstig waren heb ik altijd begrepen. Maar goed, migratie is van alle tijden, hoewel sommige politieke partijen dat schijnbaar niet goed snappen.

Ik blijf het fascinerend vinden, die hele oude stenen geschiedenis, en ga er verder niet te veel over vertellen, dat laat ik graag aan specialisten over.

Zie de BBC met informatieve filmpjes!

Geen opmerkingen: