donderdag 16 december 2010

Vakantie 2010 - Dag 17 - Villeneuve-Mons (17-8-2010)

Van Pamplona naar Villeneuve-Mons is een behoorlijke overgang. De tocht voerde langs een prachtige weg vanuit Pamplona naar de grens. Geen snelweg, maar een goed begaanbare weg die niet druk was, dus we konden lekker doorrijden.

De rest van de 400 km ging over wegen die we op de heenreis als bereden hadden. Het was nog spannend of we het adres wel zouden kunnen vinden aangezien nog TomTom nog Google Earth de straatnamen ter plaatse kende. Gelukkig bleek het een lekker overzichtelijk dorpje en we bereikten het huis zonder veel moeite. Aan de straatkant was er een blauwe dubbele poort waar we naar binnen konden, nadat die was geopend. kwamen we in een mooie ommuurde tuin/plaats met meerdere gebouwen. Het huis grensde ook aan de straatkant, en verder was er nog een grote schuur en enkele kleine gebouwtjes. Het huis was aan de buitenkant nog work in progess, maar de kalkzandsteen was mooi vrijgekomen nadat de smeerlaag was verwijderd. De luiken en kozijnen hadden een mooie fris-blauwe kleur en van binnen was het weliswaar laag (plafond) maar ruim. Ruim genoeg om er goed te kunnen leven.

De tuin bestond uit een grasveld dat zwaar dor was na langdurige droogte. Maar er waren veel terrasjes en ruimten om lekker in en uit de zon te zitten.

Marc en Emily waren goede gastheer en vrouw. We hebben gezellig buiten gekletst en gegeten. Ik heb samen met Marc de hond nog uitgelaten terwijl de dames gingen koken. De wandeling duurde een uur, en voerde langs langgestrekte wegen met velden al dan niet begroeid.

Na een voedzaam maal, arabisch kwa bereiding en geur en smaak, hebben we nog geruime tijd nagetafeld, tot het tijd was om naar bed te gaan. Lekker geslapen in een geïmproviseerd bed.


Geen foto's gemaakt!

Geen opmerkingen: