donderdag 14 oktober 2010

vakantie 2010 - Dag 8 - huisje in Portugal (8-8-2010)

De eerste nacht in het huisje in Portugal verliep goed. De avond brachten we door op de veranda, al lezend. De temperatuur bleef aangenaam tot na middernacht, het is hier domweg heet! De buitenverlichting is goed genoeg om te kunnen blijven lezen en de nachtvlinders en ander lichtminnend ongedierte verzameld zich netjes rondom de lamp. Het uitzicht op het dal wordt mooier met alle lichten en er was een feest verderop met kerkmuziek en uiteindelijk vuurwerk. Dat speelde zich net om de hoek van een bergruggetje af zodat ik alleen de topjes van het vuurwerk kon zien. Verder alleen de knallen.
Souto bij Ponte de Lima

Een koor van krekels vergezeld je naar bed. Af en toe blaft een hond. Anders slapen dan in Santiago de Compostella.

Dit huisje heeft een bijzonderheid en dat is dat je er elke dag vers brood aan huis krijgt. Je hangt een zak aan de knop van de poort doet daar een veelvoud van 10 cent en voor elke 10 cent krijg je een broodje terug. Ook op zondag. Wat een luxe! Vandaag hebben we het uitgeprobeerd en om 9 uur kwam de bakker inderdaad langs en even later kon ik de zak met 5 broodjes van de omheining plukken. Dat was lekker om het ontbijt mee te beginnen. Als beleg hadden we gisteren als oude kaas, ham en jam meegenomen van de Lidl. Heerlijk. Alleen de truc met het koffiezetapparaat hebben we nog niet helemaal door, maar dat komt vanzelf.

De rest van de dag hebben we rustig gezeten en gelezen. Meer gelezen dan ik in jaren heb gedaan. Voor de middag in de zon gelegen, toen was het nog te harden. Het is hier ontzettend warm en zolang je niet teveel beweegt is dat goed uit te houden. Ik heb een filmpje gemaakt van het huisje en het erf. Prachtig is het hier en heel rustig. Je hoort af en toe een auto of brommer voorbijkomen en de buren die luid praten zijn het overige geluid.
Het is nu half zes, de zon staat nog hoog aan de hemel, het eten van gisteren staat nog in de koelkast te wachten en de dag gaat verder in het rustige tempo van voorheen. Volgende boek!

Geen opmerkingen: