woensdag 9 december 2009

Foto gekozen in online guide Schmap

Al meer dan een jaar heb ik een pro-account op Flickr. Enkele weken geleden ontving ik een e-mail waarin mij werd verteld dat een foto uit mijn photostream was gekozen om te worden gebruikt op de website van een online guide over Triëst. Schmap is de naam van deze online service. Ik had er nog nooit van gehoord.

Zij hebben online guides van verschillende toeristische steden. Eenmaal op mijn photostream aanbeland zijn er nog twee foto's van Verona ook gekozen in de eerste selectie.

Niet dat ik me nu ineens een fotograaf ga noemen hoor, want dat ben ik in de verste verte niet. Het is wel leuk om te zien dat het online beschikbaar stellen van je fotomateriaal tot dergelijke dingen kan leiden.

Delen werkt. Ik ben benieuwd of mijn photostream nu nog meer bezoek gaat krijgen.

Link naar de pagina met mijn foto van Harry's bar in Triëst.

8 opmerkingen:

Christian zei

Ik heb een tijdje terug getwitterd over deze foto van de New York Stock Exchange van mij, die ook in zo'n gids werd opgenomen, samen met nog tientallen andere foto's... ;-)

Wel leuk hoor.

Luud de Brouwer zei

Dat heb ik dan zeker gemist. Dat overkomt me wel vaker :)
Het leuke hiervan vind ik dat het wederom als voorbeeld kan dienen dat professionele organisaties diensten als Flickr gebruiken. Bewijs bij de hand!

Wel leuk ja :)

23 Dingen zei

Ik kan niet achterblijven! Een foto van mij, gemaakt in het Judisches Museum in Berlin werd ook door Schmap opgenomen. Maar pas na jouw bericht ben ik eens op hun site gaan kijken en daar bleken ze een hele mooie mobiele versie (www.schmap.com in je phonebrowser) van hun dienst te hebben. En warempel, ik vond mijn foto weer terug. Links onder staat ie.
En zo ziet jouw Harry's Bar eruit op de iPhone, ingedeeld in de rubriek Coffee/Tea

Luud de Brouwer zei

En dan te bedenken dat ik die foto zo leuk vond omdat Jethro Tull er een lied over gemaakt heeft, vele jaren geleden...

Gods wegen zijn ondoorgrondelijk. Moge ze altijd zo blijven :)

Mirjam Heijs zei

Goed bezig jongens! Een reden om heel veel foto's te blijven maken! Ook goed te zien dat de auteur netjes wordt genoemd. En ook fotograferen is een kwestie van veeeel doen Luud ;-)

Unknown zei

Gisteren kreeg ik ook een mailtje van Schmaps, voor het plaatsen van een foto van het CS in Amsterdam. Na even de zaak te hebben onderzocht moet ik toegeven dat ik best wel een beetje trots ben, ik ben een gewone amateur met wel een flickr account maar geen pro.

Luud de Brouwer zei

@Elly
En Schmaps bespaart heel veel geld door te zoeken naar "gratis" foto's en wij, als amateurs, zijn blij met zo'n klein stukje erkenning! Het mes snijdt aan vele kanten hier.
Mooi voorbeeld hoe het moderne internet kan werken.

Unknown zei

@Luud, van de andere kant zet ik zelf ook op Picasa en Twitter. Schmap vraagt in ieder geval toestemming om de opname te gebruiken. Zolang ze op deze manier aan hun informatie kunnen komen, hebben ze nog gelijk ook...Tenslotte blijf ik het leuk vinden dat je op deze manier een stukje erkening krijgt. Als i alleen een fotoboek in de kast had staan, zoals in een ver verleden (lijkt wel) dan was dat nooit gebeurt.
Groeten Elly