maandag 22 november 2010

Verbroken – Karen Slaughter

Opnieuw een thriller, favoriet vakantiegenre blijkbaar in onze leeskist. Nou is Karen Slaughter geen onbekende, zelfs voor mij niet. Ik heb al meerdere boeken van haar gelezen en zolang ik ze niet achter elkaar lees is het goed te pruimen. Opnieuw een verhaal met vrouwen in de hoofdrol en een man ook, de GBI-agent Will Trent. Het zijn wederom vrouwen met “een verhaal”, van verkrachting, overleden mannen en verkeerde vrienden. In ditgeval zet ik het wat dik aan, want de politieagente is wel van het klassieke vrouwelijke thrillersoort, maar de andere, ja, ook actief als pathaloog-anatooom (wat een fantasie toch in die boeken) is wel naturel. Ik kon me haar wel als waarachtig voorstellen hoewel het verdriet van haar overleden man me wat overdreven en gedramatiseerd voorkwam. Blijkbaar verkoopt dat goed, anders kan ik het niet verklaren. Drama sells.
De moordzaak is erg mysterieus en eerlijk gezegd vind ik de ontknoping nogal onthutsend simpel. Het speelt zich af in een hele kleine, bekrompen gemeenschap, waar iedereen van alles van iedereen kent, maar nou net waar het om gaat. Dat de dochter van de waarnemend hoofd van politie in het dorp woont, dat weet toevallig niemand. Maar ze spreken haar wel... Nou ja, misschien ben ik wel te cynisch voor dit soort van thrillers.
Het verhaal is intrigerend maar de ontknoping een teleurstelling. Zo vat ik het eigenlijk goed samen. Het boek boeide me dus wel, maar de verwachting van een spannende ontknoping met verrassende wendingen werd niet ingelost.]

5 opmerkingen:

Astrid zei

Heb je de voorgaande boeken van Karin Slaughter gelezen? Het is feitelijk een soort vervolgverhaal. Dit boek is dan ook niet zo goed te volgen als je de voorgaande niet hebt gelezen.
Het mooie vind ik dat de verschillende hoofdpersonen (Sara, Lina) uit de ene reeks gemengd worden met die van de andere reeks (Will Trent, Faithe en Angie). Volgens mij wordt het nog wel eens wat tussen Will en Sara :-)
De ontknoping van dit boek, dat ben ik met je eens, was voor mij ook enigszins teleurstellend. Hopelijk is het volgende week ouderwets huiveringwekkend.

Astrid zei

tsss, ik bedoel: 'hopelijk is het volgende boek weer ouderwets huiveringwekkend'.

Luud de Brouwer zei

@Astrid
Ik heb zeker meerdere boeken van Karen Slaughter gelezen, maar welke precies... Dat weet ik niet meer. De personages kwamen me niet bekend voor, maar het kan enkele jaren geleden zijn dat ik die boeken gelezen heb.

Astrid zei

@Luud
:-) je rent dus niet meteen naar de winkel zodra er een nieuw boek verschenen is?

Luud de Brouwer zei

@Astrid
Nee dus! Rennen naar de boekwinkel, dat heb ik volgens mij nog nooit gedaan...