Camel - Snowgoose

maandag 30 november 2009

In een tijd dat reclame nog geen schande was en roken wijd verbreid stamt dit prachtige stuk muziek. Een nummer dat me al die jaren nooit helemaal los heeft gelaten. Hoewel ik de LP al heel lang geleden van de hand deed heeft de mp3 me weer in touch gebracht met dit lekkere nummer. Prachtig hoe instrumenten die me al sinds jaar en dag fascineren in dit nummer te horen zijn: dwarsfluit en fagot.Dit was de hoes die direct afgeleid was van de verpakking van Camel sigaretten. Wie kent ze nog, deze sigaretten. Uit de tijd dat je ook nog cigaretten mocht schrijven. Mijn vader rookte ze bij de vleet en ik heb er veel gehaald bij de sigarettenwinkel in de straat. Camel dus.
Zelf was ik van de shag, Samson wel te verstaan. Lekker shaggies draaien en delen natuurlijk. Ik hield van strakke shaggies, niet van die floddersigaretten waar je om de haverklap een stuk tabak uit je mond moest plukken. Het pakje stak uit het borstzakje van het spijkerjasje. Sommige beelden gaan nooit meer uit je hoofd. :)

4 reacties:

Petra023 zei

ah, trip down memory lane voor ex-rokers, haha. Begonnen met Marlboro (als zovelen), via Camel naar Drum in de bovenbouw van de middelbare school. Het draaien van sjekkies was bijna een meditatieve bezigheid, weet ik nog. Ik mis het roken absoluut niet, maar dat gepiel had toch zeker wel wat. Dank voor de herinnering!

Luud zei

@Petra
Heb jij Camel gerookt? Dat was in mijn tijd een echt oude mannenmerk :)
Ik mis roken ook niet, maar ik denk er nog steeds over na om op later leeftijd weer te beginnen. Als ik dat maar lang genoeg uitstel, dan komt het er vanzelf niet van.
En een shaggie draaien was en is fun!

Edwin Mijnsbergen zei

Aan die muziek moet ik nog behoooorlijk wennen kan ik je wel zeggen, maar het rookverhaal is mooi. Ik verzamelde vroeger lege pakjes in een vissersnet dat aan mijn plafond hing. Camel was goed vertegenwoordigd. Manneke Pis in de dromedaris ook nog :-)

Luud zei

@Edwin
Als ik zo naar de muziek luister waar jij over blogt, dan kan ik me voorstellen dat dit even wennen is voor je. Ik zal er ook geen nieuwe zieltjes mee winnen, maar dat hoeft ook niet.
Opmerkelijke band en een prachtig stuk muziek.
En roken... Ach. Dus jij rookte ook Camel of kwamen die pakjes van anderen af?

 
links, tags en widgets - Templates para novo blogger