donderdag 8 september 2011

Op bezoek bij Piet Hein Eek

Gisteren was ik samen met Petra en Christian op uitnodiging van Rob Coers op bezoek in het complex waar Piet Hein Eek zijn sloophouten meubels laat maken. In het complex zat voorheen de keramiekfabriek van Philips. Een mooi industrieel gebouw dat op deze manier in ieder geval deels een productiefunctie behoudt.
In het complex zit naast de fabriek ook een winkel waar Eek zijn producten verkoopt en een restaurant in de stijl van Eek. Zijn bijzondere producten zijn soms mooi en soms ben ik er niet kapot van. Ze zijn in alle gevallen prijzig. Je kunt ze wat mij betreft ook niet zomaar in je huis zetten. Het vereist wel wat meer aanpassingen om die kunststukken goed tot hun recht te laten komen. Er viel veel te zien en te fotograferen.

Dergelijke gebouwen op zich zijn voor mij meestal al fascinerend. Op de een of andere manier is een omgeving waar gemaakt wordt, of gemaakt is, nog steeds inspirerend en krijg je de kriebels om zelf de handen uit de mouwen te steken. Terwijl we normaal in ons dagelijks leven meestal niet verder komen dan typen en praten. Ook leuk trouwens. We hebben Piet Hein nog de hand geschud.

Dus hier dan maar enkele foto's getoond van meubels of objecten die ik opvallend genoeg vond om te fotograferen. Mijn HTC levert niet de beste kwaliteit foto's op maar dat neem ik in dit geval maar op de (niet) koop toe.Voor wie eens wat anders wil zien en ook beleven, rij naar Eindhoven, naar Strijp, en bezoek het complex en de winkel. Een lunch of diner in het inpandige restaurant is ook niet te versmaden. Lekkere gerechten en we hebben allevier heel smakelijk en in Eekstijl gegeten. In ons geval ouderwets beklede stoelen met een tafel die niet meer helemaal in elkaar schoof zoals ooit bedoeld was. De Iraanse stoofschotel maakte de avond wat mij betreft in één klap tot een daverend succes. Wat een smakelijk bord met pittig vlees!

Aanrader.

3 opmerkingen:

Rob Coers zei

Mooi verslagje Luud. Kleine nuance; Het is Piet Hein Eek, zonder koppelstreepje :-) Volgende keer ga ik ook voor je stoofschotel en aangezien je niks overhield om me te laten proeven, kan ik een vers oordeel vellen...

Christian zei

Leuk verslag, Luud! Het was inderdaad zoals jij beschrijft een bijzondere ervaring en een gezellig uitje. :-)

Luud de Brouwer zei

@Rob
Dat heb ik meteen even rechtgezet! En het gerecht kan ik je aanraden en nog belangrijker: het heeft de dalende lijn van mijn gewicht niet beïnvloed ;)

@Christian
Dank je!