woensdag 30 maart 2011

The Daily Mugshot

Het is niet verheffend, maar het intrigeert me al een hele tijd: the Daily Mugshot. Ik zie bij mensen die ik op twitter volg al een tijdje de mededeling voorbij komen dat ze hun zoveelste mugshot hadden genomen. Dan ga ik altijd wel even kijken.
Wat bezielt iemand om dat te doen? Wat voegt dit toe? Wat is er aantrekkelijk aan? Geen idee. Een boeventronie hebben we allemaal bij slecht licht :) Mugshot is een goed gekozen naam.

Maar afgelopen weekend kon ik me toch niet langer beheersen en ben ik mee gaan doen. Het is wel letterlijk een mugshot. Keiharde weergave van hoe je er uit ziet, bij goed licht, slecht licht en alle andere onvolkomenheden die voorbij komen. Onverbiddelijk. Vandaag was geen voorbeeld van een geslaagde foto, maar goed, je moet wat over hebben voor het experiment!

Of ik dit lang ga volhouden? Dat denk ik eigenlijk wel. Dit soort van voortgangsprojecten interesseren me toch wel. Iemand zien veranderen door de tijd heen. Het is ook leuk om te kijken hoe anderen met deze applicatie omgaan, hoe ze proberen variatie in de beelden te brengen, hoe mensen veranderen, spelen met de camera, objecten in het beeld brengen, andere mensen etc. etc.
Er zit ook een sociaal element in, je kunt andere mugshooters tot favoriet maken en vice versa, je kunt reageren op de foto's van anderen, koppelingen maken naar Facebook, Twitter en er is natuurlijk ook een blog!

Het is natuurlijk een paradijs voor exhibitionistische types. Bij de juiste keuze van kleding en poses krijg je veel aandacht. Maar je kunt net zo goed je huisdier elke dag voor de camera zetten en dat online plaatsen. Dat zie ik overigens niet of nauwelijks in de mugshot gallery. Een gat in de markt!

Handig is de e-mailreminder. Dat soort dingen heb ik wel nodig :)

Goed. Mijn daily mugshot is terug te vinden in de rechterkolom.

4 opmerkingen:

Ingmario zei

Ik begin er niet aan. Heb al een dagelijkse plicht op me genomen. ;-)
Maar ik denk dat 't vooral op de heel lange termijn qua evolutie en veroudering heel interessant kan zijn.

Christian zei

Het is wel druk in die rechterbalk hoor! Maar ja, het ziet er wel intrigerend uit. Desondanks sla ik dit keer over. ;-)

Chido Houbraken zei

Het zou me niets verbazen als het businessmodel onder andere een contract met gezichtsherkenningssoftwarefabrikanten (3x woordwaarde) inhoudt ;-)

Luud de Brouwer zei

@Ingmar
Ik houd mijn eigen evolutie dan ook nauwlettend in de gaten. Het leuke is ook: terugkijkend zie je een verjongingsproces :)

@Christian
Druk, druk, dat heet spelen toch? ;)

@Chido
Zover had ik nog niet nagedacht. Dat zou natuurlijk heel goed kunnen. Dus nou herkennen ze mij moeiteloos op al die camera's die overal hangen! Dan moet ik voorzichtig gaan opereren...