maandag 14 februari 2011

Valentijnsdag 2011


Een hagiografie van Sint Valentinus is in een prachtig handschift te vinden in openbare bibliotheek van Brugge. Volgens wikipedia heeft onze viering van Valentijnsdag niets te maken met het leven van twee (?) Valentinussen die blijkbaar deze dag hun naam hebben gegeven. Dat gebeurde al in 496. 

De overgewaaide viering van Valentijnsdag brengt me nog wel eens in verwarring. Wie geef je nou aandacht? Ik dacht altijd dat het om de geheime aanbidders ging die dan van zich lieten horen. Maar het lijkt er nu meer op dat het om alle geliefden gaat die de ander verplicht gaan fĂȘteren. Dat lijkt me redelijk onzinnig. Ik mag toch aannemen dat de persoon waar je hart naar uitgaat niet tot 14 februari hoeft te wachten om jouw speciale aandacht te krijgen??

Dus blijf ik lekker op de lijn van de geheime aanbidder. Dat is bovendien een stuk spannender!

Bij deze wens dan ook ik al mijn geheime aanbidsters (mochten die er zijn) een hele fijne Valentijnsdag!


3 opmerkingen:

Ingmario zei

Ik neem aan dat die wens ook geldt voor de geheime aanbidders (m)? ;-)

Christian zei

Ik vind mezelf maar een simpele ziel, nu ik niet meer heb gedaan dan het versturen van een kaartje. Misschien moet ik dus ook eens iets beginnen met geheime aanbidsters of zo... ;-)

Luud de Brouwer zei

@Ingmar
Voor jou maak ik graag een uitzondering :)

@Christian
Jouw situatie is wel anders! Met een Amerikaanse zou ik de discussie over Valentine's Day niet aangaan. Kaartje lijkt me prima!

Zoals jullie zien zijn er geen geheime aanbidsters :)