zondag 21 november 2010

Lustrum

Ondanks het feit dat ik me al enkele jaren rond deze tijd voor het hoofd sla omdat ik wederom vergeten ben aandacht te schenken aan de startdatum van mijn weblog, ben ik ook dit jaar daar niet in geslaagd. Wat is dat toch dat ik er niet toe kan komen om aan schaamteloze zelfverheerlijking te doen? Zal wel diep in de psyche zitten.

Hoe dan ook, op 10 november 2005 begon ik hakkelend aan een weblog dat uiteindelijk gekomen is tot wat het nu is. Dat is vijf jaar en in een tijd als deze waarin initiatieven meestal een korte looptijd hebben, is 5 jaar een behoorlijke tijdsspanne. Daar ben ik dan ook trots op.

Tegelijkertijd is het een mooi moment om weer eens wat puntjes op de i te zetten. Is vijf jaar niet genoeg? Levert dit weblog nog wel op wat ik me erbij voorstel? Is het wel geworden wat ik me er bij voor heb gesteld? Dat zijn de blogbeschouwelijke vragen die boven komen borrelen.

Het lijkt me dan ook een goed voornemen om in 2011 eens serieus te gaan kijken wat ik met dit weblog nog wil. Inhoudelijk is het erg persoonlijk geworden en weinig beschouwend naar bv. ontwikkelingen binnen de archiefwereld. Waar is dat door gekomen? Ik heb natuurlijk ook uitlaatkleppen binnen de Archief 2.0 community, als columnist in het Archievenblad en op het weblog van Regionaal Archief Tilburg.
Of heb ik gewoon niet zoveel meer te zeggen? Zit ik teveel in het NU zodat ik te weinig aandacht besteed aan de TOEKOMST?

Tijd voor (zelf)reflectie. Input van lezers is daarbij van harte welkom!

[plaatje van http://www.piazzadellarte.be/nl/content/de-toekomst-letters]

7 opmerkingen:

Christian zei

Allereerst: proficiat met het bereiken van alweer een mijlpaal! Vijf jaar bloggen is een applausje waard.

En ja, je blog is gedurende die jaren nogal wat veranderd qua karakter. Andere uitlaatkleppen zullen een rol spelen, daar ben ik zeker van. Dat je niks meer te zeggen hebt, dat geloof ik zeker niet. Daar heb je immers ook al die andere uitlaatkleppen voor nodig. ;-)

Zelfreflectie is altijd goed.

Luud de Brouwer zei

Dank je @Christian!

Ik spreek je er nog wel op aan :)

Ingmario zei

Gefeliciteerd met dit lustrum Luud

Petra1010 zei

ha, gefeliciteerd! Ik weet niet of je net zo'n haat-liefdeverhouding hebt met bloggen als ik... maar je houdt het toch al mooi 5 jaar vol. Ik geloof ook niet zo dat je niets meer te zeggen hebt, maar waarschijnlijk heb je andere kanalen gevonden, die je beter liggen of waar je betere feedback op krijgt dan je eigen blog? Ik denk ook dat dat de sleutel kan bieden tot je queeste: voor jezelf op een rijtje zetten welke media je waarvoor gebruikt... en als je erachter komt dat je blog vooral je privé-uitlaatklep is, omdat je voor professionele doeleinden iets anders inzet, dan is daar toch niets mis mee? :)

Luud de Brouwer zei

@Ingmar

Dank je wel!

@Petra1010
Dank je voor de bemoedigende woorden. Het maakt ook niet uit als het een persoonlijk blog wordt, dat was het al van meet af aan.
Er blijft altijd het punt van "tijd". The "T" word. Daar is te weinig van om alles te blijven doen.
Maar wie weet, misschien krijg ik meer tijd! Je moet altijd blijven hopen :)

Unknown zei

Oh ja, jij was precies een dag eerder :-)

Van harte! Mooie mijlpaal!

Luud de Brouwer zei

@Edwin
Dank je! Jij ook dan :)