maandag 29 maart 2010

Stamboom der mensheid

Op het weblog van John Hawks staan regelmatig leuke artikelen over de paleoanthropology, genetica, en evolutie. Zo besteedde hij onlangs aandacht aan de nieuwe human origins hall in het Smithsonian in Washington DC.
Een prachtige website ook waar je schedels kunt determineren en andere vondsten goed kunt bekijken.

Mooie pagina met daarin de stamboom der mensheid. Iets anders dan de gemiddelde genealoog gewend is en vooral veeeeel ouder. John merkt fijntjes op dat de politieke realiteit in de USA het noodzakelijk maakt dat alle gevonden voorouders van de mens op zijtakken zijn gezet. Desalniettemin is het een mooie webpagina die in het kort weergeeft wat de onderscheiden eigenschappen zijn van de verschillende soorten.

De website bevat mooie en hele informatieve en verantwoorde films. Het ziet er prachtig uit. Er zijn veel mooie foto's van objecten. Een bezoek waard! De website, maar zeker ook de tentoonstelling. Tis alleen zo'n verdomd eind weg.

[foto van http://humanorigins.si.edu/exhibit/gurche]

2 opmerkingen:

Christian zei

Daar wil je wel een hele dag dralen, op zo'n website. Enorm interessant om al die info te lezen! Ik heb altijd een fascinatie voor de prehistorie gehad. Jammer dat ik zo weinig tijd heb en de prehistorie zo lang heeft geduurd... Dat matcht niet! ;-)

Luud de Brouwer zei

@Christian
Hele mooie website inderdaad! Prachtig vormgegeven en lekker klikken en kijken.