zaterdag 27 september 2008

Treintjes...

Op deze foto ben ik vijf jaar oud. Ik herinner me het moment van de foto niet direct, maar wel het kleed waar de trein op rijdt. Dat was om mijn tere knietjes niet te veel pijn te laten doen!
Treinen... ik ben er altijd gek op geweest. Dit was waarschijnlijk het eerste exemplaar. Helemaal van ijzer. Opdraaien en rondjes rijden. De rails waren fors en het in elkaar steken van de afzonderlijke stukken kon pijnlijk zijn. Mijn kleine verzameling autootjes liggen nonchalant op het kleed. Als je goed kijkt zie je dat de doos op de achtergrond als tunnel diende. Links nog een doos, waar de trein waarschijnlijk in opgeruimd lag, van de Spar. Wat een nostalgie op een prachtige foto uit 1964.
Ik vond nog een afbeelding van een hele doos waar deze trein duidelijk herkenbaar is.


De foto is er een uit een serie die ook beelden uit de winter van 1963/1964 met iglo laat zien, een vakantie in Rotterdam met kennissen en beelden van de plaats achter ons huis.
Mijn neef Ruud de Brouwer heeft ze voor mij gedigitaliseerd vanaf de beschadigde negatieven. Geweldig materiaal!

Hier ben ik wederom op de knieƫn bezig met het in elkaar zetten van mijn Lego-trein. Die kreeg ik ter gelegenheid van mijn eerste communie. Er was niet veel ruimte in dat huis aan de Wethouder Kerstenstraat. Ik weet zeker dat ik die trein 's avonds weer moest opruimen, eerste communie of niet.

Later kwam de electrische Fleischmann-trein. Die staat nog steeds in dozen in een speciale kast op zolder...

4 opmerkingen:

Unknown zei

Mooi stukje. Van welk jaar ben jij? 1957 ofzo?

Luud de Brouwer zei

Dank je! Ik ben van eind 1958... :-)

Christian zei

Na het Geheugen van Nederland en van Tilburg, nu ook het Geheugen van Luud.. ;-)

Luud de Brouwer zei

Dat krijg je op latere leeftijd! Ik ben al lang blij dat mijn geheugen nog werkt :-)