maandag 4 februari 2013

Belastingbetaler

Ik ben van alles. Ik ben man, Nederlander, Brabander, archivaris, 50+, Europeaan en zo zijn er nog diverse kwalificaties te geven.

Tot mijn grote ongenoegen ben ik in de media in toenemende mate een belastingbetaler. Begrijp me goed, ik heb geen hekel aan belasting betalen, maar wel dat de inwoners van dit mooie land steeds vaker worden gedegradeerd, want zo beschouw ik dat, tot belastingbetaler. Was de term belastingbetaler eerst vooral in gebruik bij rechts en de populisten onder ons, nu gaat ook wat zich tegenwoordig links noemt deze term in toenemende mate gebruiken.

Alsof niet iedere Nederlander een belastingbetaler is. Want dat is hij/zij namelijk wel degelijk. Elke aanschaf die we doen, van punaise tot zeiljacht, is onderhevig aan belasting. Dus de belastingbetalers van Nederland zijn eigenlijk alle Nederlanders. En alle niet-Nederlanders die hier ook geld uitgeven als ze op vakantie zijn.

Zelden voel ik me zo "niets" als wanneer ik wordt betiteld als belastingbetaler. Die term straalt niets uit, geeft me geen enkel zelfrespect of andere toegevoegde waarde. Het is eerder een diskwalificatie want deze term wordt altijd gebruikt om er willoze slachtoffers mee aan te duiden. Mensen die niet in staat zijn om voor hun eigen zaak op te komen.
Daar hebben ze blijkbaar politici voor nodig. Die vergeten gemakshalve dat ook zij belastingbetaler zijn. Maar als ze er over spreken bedoelen ze nooit zichzelf. Het gaat altijd over anderen. Of zouden ze stiekum wel zichzelf bedoelen? Is het een truc om ons, de andere belastingsbetalers, te misleiden?

Je zou bijna gaan weigeren om nog langer belasting te betalen alleen maar om niet langer tot die groep losers te behoren!

Het is nog erger dan ik dacht. Er is nu namelijk ook een vereniging die opkomt voor alle belastingbetalers in Nederland. Het wachten is op een politieke partij: de PvdB. *Zucht*

2 opmerkingen:

Christian zei

Wat een zeldzame blog voor jou, Luud... maar ik begrijp wat je voelt.

Luud de Brouwer zei

@Christian
Er is wel meer dat me van het hart moet, maar ik neem er niet altijd de tijd voor.