Vakantie 2010 - Dag 1 - op reis (1-8-2010)

donderdag 26 augustus 2010

Citroën op rustplaatsDit jaar heb ik dagelijks een verslag gemaakt van de belevenissen op vakantie. Geen spannende avonturen, eerder observaties, mooie momenten en nogal wat herhaling ben ik bang. Maar wie weet leuk om te lezen. Om ideeën op te doen bijvoorbeeld.
De komende weken komt van elke dag het verslag (nog enigszins gemodereerd) op dit weblog te staan.
Vandaag de kick-off.


Dag 1 - 1 augustus 2010

Vertrokken om 8 uur vanuit Udenhout, met volle auto en volle tank. De reis verliep voorspoedig. TomTom (die wij in de dagelijkse omgang Truus of TruusTruus noemen) leidde ons wel door druk Parijs, dat kostte extra tijd! De eerste vertraging daar. Voor Parijs de eerste stop met koffie en brood, zelf meegenomen natuurlijk!

Na Parijs de tweede stop waar het schreeuwend druk was. Heel veel mensen op weg vandaag, maar gelukkig niet zo druk als gisteren (Zwarte Zaterdag). Verder heel weinig oponthoud gehad, af en toe wat drukker, maar het viel allemaal reuze mee. Voor Limoges, zo'n 100 km voor onze eerste etappeplaats, begon het te regenen. Aanvankelijk viel het wel mee, maar naarmate het langer duurde werd de weg echt nat en aangezien in Frankrijk ZOAB nog geen gemeengoed is, wordt het rijden meteen een stuk lastiger. Het opspattende water van de andere weggebruikers is daarbij het vervelendste. Af en toe, wanneer de sluizen echt opengingen, ging de snelheid terug naar 70 of 80 km. Dat heb ik op een snelweg eigenlijk nog nooit meegemaakt dat een regenbui tot zo'n collectieve snelheidsvermindering leidde. Voor alles is er een eerste keer. :)

Uiteindelijk hield het op met regenen op ongeveer 20 km van onze stopplaats Brive la Gaillarde. Dat is ruim 900 km van huis. Het grote boek van Frankrijk had niets over deze plaats te vertellen en dat is, op het eerste oog, terecht. Niets bijzonders. Wel een Ibis en daarom zijn we daar terecht gekomen. Daar hebben we namelijk een boekje van. Meteen op bed gaan liggen en even een uurtje geslapen. Reizen blijft vermoeiend. 

Daarna de stad in en het eerste het beste restaurant gekozen om wat te gaan eten. We zitten nog in het Nederlandse ritme dus waren we aan de vroege kant. Tegen de tijd dat wij weggingen, rond 20.15u zat het restaurant vol. Gauw terug naar het hotel, spullen uit de auto pakken en uitrusten. De auto is toch de opslagplaats. We hebben een grote tas met de meest noodzakelijk dingen, zoals het netbook, de e-reader, een boek, en de nodige toiletspullen en verschoninkje en kleren voor morgen. De rest van de kleren en boeken en dingen blijven in de auto achter. Dat ging tot op heden (de afgelopen 2 jaar) steeds goed, dus vertrouwen we er op dat het deze keer weer goed gaat.


Dag 1 zit erop. Morgen rijden we Spanje binnen!

0 reacties:

 
links, tags en widgets - Templates para novo blogger