Atelierconcert in Venlo

donderdag 22 juli 2010

Op zondag 4 juli jl. was ik met L. aanwezig bij ons eerste atelierconcert. Vriend Peter en zijn vrouw Hélène organiseerden dat voor het eerst in hun mooie pand in Venlo.
Hélène is vormgeefster en daarnaast schildert ze veel. Peter is docent muziek op een middelbare school en daarnaast klassiek geschoold gitarist. Hij had kennis gemaakt met een strijkkwartet en zij besloten samen een programma in elkaar te zetten voor een strijkkwartet met gitaar, een quintet dus.

Het optreden vond plaats in het atelier van Hélène en daar was het atelierconcert geboren! Vooraf was het goed toeven in de zonnige tuin, tussen buxus en hortensias. Toen het tijd was namen de genodigden plaats tussen de schilderijen en genoten van twee prachtige muziekstukken van de componist Luigi Boccherini, met in de pauze een drankje. Het klonk heel goed in een ruimte die er natuurlijk niet voor gemaakt is. Van de andere kant is dat soort muziek wel geschreven om in huis te vertolken.
Het was de eerste keer dat P. en H. dit zo organiseerden en de reacties waren erg positief. Na het concert bekeken de bezoekers de schilderijen die links en recht hingen. Ook dat onderdeel verliep naar wens en er waren potentiële kopers. Het kersverse quintet hield er ook een paar nieuwe optredens aan over. Een groot succes dus!

Een bijzondere manier om de zondag te beginnen. We eindigden in de zon aan tafel, met wederom een drankje en wat te snacken. Heerlijke zondag!

[foto genomen door H.]

4 reacties:

Mirjam zei

Ik kon het niet laten even naar het werk van Hélène te kijken: prachtig!

Luud zei

@Mirjam
Je kent het werk ook van de gids en ander drukwerk van het Theresialyceum. Je hebt gelijk ze maakt hele mooie dingen hoewel het niet allemaal mijn smaak is.

Astrid zei

Wat een prachtig glas-in-lood. Is het origineel?

Luud zei

@Astrid
Ja, dat is origineel! Het is sowieso een prachtig huis, kwaliteitsbouw uit het begin van de 20ste eeuw.

 
links, tags en widgets - Templates para novo blogger