Internet in 1996

maandag 1 februari 2010

Joop van Zijl gaf in het jaaroverzicht van 1996 een mooie inleiding op de ontdekking van dat jaar: internet. Internet was een blijvertje. Dat kun je inmiddels wel zeggen. Het zou de wereld en de economie gaan veranderen... Goede inschatting van de redactie in 1996! De dotcom-crisis moest nog uitbarsten, sterker nog: de zeepbel moest nog ontstaan.
Geweldig voorbeeld gekozen met de Macarena.

De term digibeet was blijkbaar al in zwang. Opmerkelijk aangezien in dat jaar ongetwijfeld de meerderheid van de Nederlanders nog tot die categorie hoorde.

In 1997 begon ik bij het toenmalige Gemeentearchief Tilburg met de opbouw van de website die inmiddels onmisbaar is geworden. Beslissend tijdperk.

Geniet van 6,5 minuut nieuws uit 1996 met opmerkelijk veel thema's die nu nog net zo actueel zijn als toen. Censuur, sex, goedkoop winkelen, zelf publiceren zonder controle. Er is niets veranderd zou je zeggen! :)

3 reacties:

Jantiene zei

Kijk op zondagavond naar The virtual revolution : how twenty years of the web has reshaped our lives. Heel boeiend!

Christian zei

Toevallig kwam ik precies dit stukje laatst ook op televisie tegen, maar ik weet niet meer in welk programma.

Al die vreemde woorden... ;-)

Luud zei

@Jantiene
is dat aanstaande zondag? Ik kon de link wel volgens maar er stond bij dat het in mijn "gebied" niet beschikbaar is. Of is het een serie?
Klinkt wel goed en ik wil best kijken of terugkijken. Hoewel de zondagavond nu ineens heel druk is met programma's die ik wil zien...

@Christian
Ja, leuk he, dat intro ,met woorden die elke tienjarige nu waarschijnlijk moeiteloos (goed) gebruikt :)

 
links, tags en widgets - Templates para novo blogger