Goochelen (googlen?) met cijfers

dinsdag 19 januari 2010

Je kent ze wel, de powerpointpresentaties die als virussen door de e-mailboxen van de wereld flitsen. Mooie plaatjes, wijze spreuken, wenskaarten, waarvan sommige je gouden bergen beloven als je ze binnen een bepaalde tijd naar een bepaald aantal mensen doorstuurt. Heel erg 20ste eeuw denk ik dan meestal.

Vorige week kreeg ik zo´n presentatie doorgestuurd naar aanleiding van een kort managementoverleg (ja, die kunnen hele leuke resultaten opleveren!). Wiskunde.pps heet het bestand. Ik ga het nergens uploaden ook al is het vooral leuk: ik ben zelf geen cijferjunk.

De verrassing zat deze keer aan het eind van deze presentatie. Aanhangers van numerologie kunnen hun vingers er bij aflikken.

Wat laat het zien. Iets wat we allemaal weten, waar de hele web 2.0 wereld van bol staat: het gaat niet om kennis en hard werken. Wat we moeten veranderen is onze houding. In cijfers ziet dat er zo uit:

Als je er van uitgaat dat de letters in het alfabet zich in cijfers laten uitdrukken: A=1, B=2, C=3 etc. tot Z=26

Dan levert KNOWLEDGE 98% op, HARD WORK 99%, maar ATTITUDE komt uit op 100%!

Dat laatste woord kun je in het Nederlands gebruiken, dat is wel net zo handig. Voor die andere twee is het lastiger de vertaling te maken met goede percentages. Dan maar in het Engels. Daar liggen de percentages lekker dicht bij elkaar.

2 reacties:

Christian zei

Roep ik al jááááren! ;-)

Maar hoe kómen ze nou op zoiets hè?

Luud zei

@Christian
Wetenschappelijk aangetoond ;)

Geen idee, maar sommige mensen hebben iets met cijfers en rekenen net zo lang tot er iets moois uit komt. Laten we ze dankbaar zijn :)

 
links, tags en widgets - Templates para novo blogger