woensdag 4 november 2009

Youtube parels - Jethro Tull in 1969

Netvibes is niet alleen geweldig om RSS feeds met informatie enigszins overzichtelijk te presenteren. De widget om films van Youtube te tonen heeft mij al heel wat leuke dingen opgeleverd.
Mijn favoriete muziekgroep dateert van heel wat jaren geleden, toen een videofilm nog niet bestond en camera's gewoon foto's maakten. Als er dan opnamen uit 1969 online komen van een televiesieuitzending waarin de enthousiaste en jonge groep muzikanten te zien is, dan maakt mij dat heel erg blij. En zoiets komt gewoon "vanzelf" binnen. Fantastisch!

Het zijn vanzelfsprekend unieke opnames, een beetje in de vorm van een documentaire, maar dat stelt niet al te veel voor.
Meest opmerkelijke moment: een dwarsfluitsamenspel tussen Ian Anderson en Martin Barre als intro op Bourrée. (deel 2) Mooier wordt het maar zelden in het leven.



deel 2
deel 3

2 opmerkingen:

Unknown zei

Volgens mij is dit een documentaire van de VPRO, en een van de cameramensen is Jan de Bont.

Met hartelijke groet, Bert Bakker

Luud de Brouwer zei

@Bert
Dank je voor deze extra info. Er is op internet niet zo snel meer te vinden over Wilm van der Linden dan dat hij fotograaf was en films maakte. Over muziekdocmentaires staat niets vermeld. Op YouTube staat vermeld dat het een Duitse tv-uitzending is geweest.
Toch nog eens wat verder blijven zoeken! :)